Kopen Zonder Kijken-Roos reageert op kritiek: ‘Mijn stem is mijn handelsmerk’

Roos Reedijk

De veelbesproken styliste Roos Reedijk was gisteren weer te zien in een nieuw Kopen Zonder Kijken-seizoen. De kritiek op haar kenmerkende stemgeluid zal óók dit seizoen weer oplaaien, maar daar trekt ze zich niets van aan!

‘Ik ben wie ik ben’

Dat Roos zich niet veel aantrekt van al het commentaar laat ze weten in een interview met Veronica Superguide: “Als je heel graag bekend wilt worden kan ik me voorstellen dat het veel met je doet. Maar ik heb nooit de ambitie gehad om op tv te komen en ben al wat ouder. Ik weet waar ik voor sta in het leven, ik ken mezelf en ik doe gewoon mijn vak, dus ik ben niet zo snel omver te blazen.”

Ze laat ook weten dat het merendeel van de reacties positief was, wat ze erg leuk vond. Waar ze vooral commentaar op kreeg waren dingen als haar kledingstijl en stem. “Ik ben wie ik ben en heb daar nooit problemen mee gehad, dus hoezo zou ik me daar iets van aantrekken?”

Pesten met iemand z’n 'handicap'

Vóór dit programma stond Roos nog nooit zo in de publiciteit, dus het was wennen voor de styliste om zichzelf ineens zo terug te zien en horen. “Toen ik mezelf terug hoorde op tv was dat ook wel even een momentje: o ja, ik praat inderdaad nogal snel, hard en enthousiast." 

Sommige kijkers gingen via Twitter zelfs zo ver dat andere personen het voor haar gingen opnemen: “Mensen zeiden dan stop met dat meisje belagen, want je mag iemand niet pesten om z’n handicap.” Toen dacht ze: “Een hándicap, dat is het helemaal niet! Mijn stem is juist mijn handelsmerk geworden. Het is juist leuk dat ik daardoor herkenbaar ben.”

Roos is weer elke maandag te zien in het nieuwe seizoen van Kopen zonder Kijken om 20.30 op RTL 4. Vanaf dit seizoen is er ook een nieuw onderdeel wat het nét iets spannender maakt.

Benieuwd wat de interieurstyliste nog meer te zeggen heeft? Het hele interview met Roos lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.