Kopen zonder Kijken

Veronica Superguide logo
Kopen zonder Kijken
RTL

Dit nieuwe element zorgt voor nóg meer spanning in Kopen zonder Kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Emma de Wijer

We zaten al met samengeknepen billen voor de buis tijdens Kopen zonder Kijken: lukt het Bob Sikkes om aan het wensenlijstje en het budget te voldoen, en dan ook nog binnen de tijd? Dankzij een nieuw element belooft het programma nóg spannender te worden.

De aftelklok

Vanavond barst de huizenjacht in Kopen zonder Kijken weer los. Het oude en vertrouwde team, bestaande uit makelaar Alex van Keulen, bouwdeskundige Bob Sikkes en stylist Roos Reedijk, is weer van de partij. Maar niet alles is hetzelfde in het nieuwe seizoen. Er is een nieuw onderdeel aan toegevoegd: de aftelklok. 

Concessies doen

Het nieuwe element heeft alles te maken met de grote ergernis van Bob: kandidaten die véél te veel verwachten. En dat voor een krap budget. Door de aftelklok moeten kandidaten nu sneller een concessie doen. Het werkt als volgt: als de aftelklok - ook wel de concessieklok genoemd - in huis op nul staat, moeten ze iets van hun wensenlijstje afstrepen. Bye, tuin op het zuiden of extra slaapkamer.

Spannend element

Concessies zijn gewoon nodig om een huis te bemachtigen, verklaart Bob. Geld er bovenop doen helpt niet: dat is in de huidige huizenmarkt zo verdampt. De aftelklok moet het werk van makelaar Alex makkelijker maken, en voor kijkers wordt het er alleen maar spannender op: wat geven de kandidaten als eerste op en worden ze het daarover eens?!

Lees ook: Dit is de vriend van Bob Sikkes uit Kopen zonder Kijken

Kopen zonder Kijken is vanaf vanavond wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 4. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder