Kijkers versteld van Elvis-imitator in The Tribute

Je zou het door het kijkcijfergeweld van Wie is de Mol? (waarin deelnemers overduidelijke hints missen) bijna vergeten, maar SBS 6 zendt rond die tijd de aardige talentenjacht The Tribute: The Battle of the Bands uit uit. Elvis-imitator Bouke Scholten maakte in de halve finale een geweldige indruk!

Bouke en ElvisMatters in The Tribute: Battle of the Bands

In The Tribute beoordelen Angela Groothuizen, Spike van Zoest en Cesar Zuiderwijk verschillende coverbands (hier vertellen Spike en Cesar er meer over!). Klinken ze precies zo als hun grote voorbeelden? Weten ze er op het podium een mooi feestje van te maken? De ElvisMatters Band bewees gisteravond dat ze beide criteria konden afvinken. Kijkers vonden de stem van Bouke bijna eng: zóveel leek zijn stem op die van legendarische zanger Elvis Presley.

Spike vergeet de score!

Bouke en ElvisMatters wonnen de halve finale overigens niet: jurylid Spike gaf een 8 voor het optreden, omdat “hij het te druk had met dansen.” De David Bowie-coverband Starman eindigde de avond met de hoogste score.

Wie wint de Battle of the Bands?

Op 11 februari zendt SBS 6 de finale uit van The Tribute: Battle of the Bands. ‘Elvis’ neemt het zaterdag op tegen U2, Tina Turner, David Bowie, Neil Diamond én Earth, Wind and Fire. Althans: de coverversies! De drie beste bands treden op 21, 22 en 23 april op in de Ziggo Dome.

Je ziet The Tribute: Battle of the Bands zaterdag op SBS 6, om 20.00 uur.