• NPO
  • TV
  • Een Huis Vol

Kijkers stuk om stamelende Johan Jelies in Een Huis Vol: ‘Zwei bolletjes’

Door Alie Sierkstra
johan jelies een huis vol ijsjes vakantie luxemberg

Johan Jelies uit Een Huis Vol is met zijn gezin op vakantie in Luxemburg. Er moeten maar liefst zeventien ijsjes besteld worden! Dat valt alleen nog niet mee in het Duits…

Een heel huis vol

De familie Jelies uit Een Huis Vol is op vakantie in Luxemburg. De familie trekt op met het gezin van Aida’s vriendje Sven. En omdat zij vier kinderen hebben, zijn er in totaal maar liefst zeventien mensen mee op vakantie! Het reisgezelschap besluit eerst eens bij een waterval te gaan kijken. Nadat iedereen dat zonder kleerscheuren doorstaan heeft, is het tijd voor een ijsje.

We gingen laatst op bezoek bij de 11-koppige familie Jelies!

'Halt, halt, halt!'

Zeventien mensen... Dat betekent zeventien ijsjes! Aan vader Johan de schone taak om die in zijn beste Duits te bestellen: “Ein Karamell”, begint hij. Of nee, toch niet: “Halt, halt, halt!” Het moet toch een chocolade bolletje zijn. Vervolgens wil Johan vragen om twee bolletjes. Daar moet alleen wel wat handen- en voetenwerk aan te pas komen: “Zwei bolletjes, zwei euh… zwei”, stamelt hij. Gelukkig lijkt de medewerkster wel gewend te zijn aan Nederlandse toeristen, zodat ze Johan redelijk verstaat. Een hele opluchting! “Dat is een stuk makkelijker, hè”, verzucht hij.

Veel Een Huis Vol-kijkers gaan stuk om Johan:

Zeventien ijsjes 

Zeventien ijsjes, dat kost natuurlijk ook een hele duit. De teller komt uit op 30,21 euro. Maar goed, het is natuurlijk wel vakantie. “Die pinpas moet maar gewoon gaan”, zegt Johan. Dat er echter weinig geld voor nodig is om het tóch gezellig te maken, bewees de familie Jelies vorige week. Toen waren we namelijk getuige van een slaapfeestje in de woonkamer.

Meer weten over de gezinnen in Een Huis Vol? We zochten voor je uit waar je hen op social media kunt volgen. Het laatste nieuws houd je daarnaast natuurlijk bij op onze overzichtspagina.

Je ziet Een Huis Vol elke dag om 19:00 uur op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.