Kijkers straffen 'kinderachtige' programmering SBS6 en NPO 1 keihard af

Als het zo doorgaat bij SBS6 zenden ze binnenkort alleen nog maar Vandaag Inside en Lachen om Home Video's uit. Want de kijker liet SBS6 gisteravond weer keihard vallen bij Marble Mania. En Freek Vonk blijkt ook niet echt een kijkcijferkanon. Zijn de programma's gewoon te kinderachtig?

Freek Vonk in Freeks Saturday Night Safari
© BNNVARA

Hoe enthousiast Freek Vonk ook is, de kijker weet hij vooralsnog niet te overtuigen om naar hem te kijken op primetime. De twee aflevering van Freeks Saturday Night Safari werd gisteravond door slechts 615.000 kijkers bekeken. En dat terwijl het programma dat het vervangt, Wie is de Mol?, daarvoor nog ruim 3,2 miljoen kijkers trok op het hoogtepunt. Hoe lang gaat de NPO dit nog toestaan?

Uitgeknikkerd

En ook SBS6 heeft de zoveelste flop op primetime te pakken. Knikkershow Marble Mania deed het vorige week al niet erg lekker, maar deze week is het helemaal dramatisch. Slechts 471.000 kijkers werden enthousiast van het geschreeuw van Jack van Gelder en de kandidaten. Zelfs Lachen om Home Video's, het oneindig vaak herhaalde programma op de vooravond scoorde beter met 529.000 kijkers. Dat was dan ook de topper voor SBS6 gisteravond.

Kindertelevisie

Kijkcijferfluisteraar Tina Nijkamp denkt wel te begrijpen waar het doorkomt. De programmering is simpelweg té kinderachtig. "En zo heeft de kijker duidelijk gesproken tegen de zenderbazen van NPO 1 en SBS6: deze programmering vinden we veel te kinderachtig, we gaan wel een film kijken op Netflix of Disney+ met het gezin."

RTL lachende derde

De grote winnaar van de avond is RTL 4, die met Weet ik veel? het best bekeken entertainmentprogramma van de avond hadden. 1.042.000 kijkers stemden af op de quiz met Beau van Erven Dorens, die erg profiteert van het falen van Freek Vonk. Zelfs Humberto Tan scoorde goed met 780.000 voor zijn talkshow Humberto op Zaterdag. Tina vraagt zich dan ook af of RTL niet te snel besloten heeft te stoppen met talkshows op zaterdagavond.

Freeks Saturday Night Safari zie je op zaterdagavond om 20.30 uur op NPO 1. Marble Mania om dezelfde tijd op SBS6.