Kijkcijfers Marble Mania ingestort: ‘Rampjaar voor John de Mol’

SBS6 worstelt al een tijdje met de kijkcijfers, maar gelukkig kon de zender op een paar pijlers rekenen. Vandaag Inside, Chateau Meiland, Miljoenenjacht, Massa is Kassa én Marble Mania. De knikkershow begon gisteren aan het derde seizoen, maar kijkers hadden er weinig zin in…

Marble Mania seizoen 3

Thomas Berge, Frans Duijts en Wolter Kroes trapten gisteren seizoen 3 van Marble Mania af, en deden dat nogal luidruchtig en hysterisch (en dan moet de aflevering met Teun Föhn nog komen!). Het werd een gevalletje ‘veel geblaat, maar weinig wol’, want de première trok slechts 576.000 kijkers. Daarmee is het de laagst scorende aflevering van het programma, dat in het eerste seizoen wekelijks meer dan een miljoen mensen trok.

Wat is er aan de hand met Marble Mania?

De schreeuwende volkszangers waren misschien niet de meest aansprekende deelnemers, en dan is er nog de kwestie rond commentator Jack van Gelder, die recent in opspraak kwam. SBS6 zit sowieso nogal in de hoek waar de klappen vallen: De NIX Factor werd na één aflevering verbannen naar de late zaterdagavond, en het peperdure Avastars trok deze week slechts 117.000 kijkers. Volgens kijkcijferexpert Tina Nijkamp “is al het familie-entertainment op SBS6 geflopt, met als uitzondering The Floor.” Tina noemt het zelfs een “format-rampjaar voor John de Mol.”

Wat keken mensen dan wel?

De RTL-quiz Weet ik Veel zat gisteravond flink in de lift, en trok 1,2 miljoen kijkers. Op NPO 1 was The Connection populair, met ruim 900.000 kijkers. Op dezelfde zender startte Freeks Saturday Night Safari met 788.000 kijkers: een stuk lager dan Wie is de Mol?, maar als je het rijtje zo ziet staan strijden er wel érg veel spelprogramma’s met elkaar.

Of Marble Mania deze domper nog te boven komt zien we zaterdag op SBS6, vanaf 20.30 uur.