Ergernis om volkszangers bij Marble Mania: 'Waarom dat geschreeuw?'

Het is weer knikkertijd op SBS6! Marble Mania is terug voor een nieuw seizoen. En enthousiaste deelnemers zijn mooi, maar de BN'ers van vanavond zijn wel erg luidruchtig vinden sommige kijkers. En om dan nog maar te zwijgen over commentator Jack van Gelder..

Winston Gerschtanowitz, Thomas Berge, Frans Duijts en Wolter Kroes in Marble Mania

Van alle kinderspellen die John de Mol die tot televisieformat heeft omgebouwd, doet knikkerfestijn Marble Mania het nog best wel aardig. In elk geval goed genoeg om een tweede seizoen te verdienen, dat vanavond begon. Winston Gerschtanowitz was weer terug om de kandidaten aan te moedigen. En de in opspraak geraakte Jack van Gelder mocht toch nog aanschuiven om de knikkers naar het einde van de baan te schreeuwen.

Enthousiaste jongens

Terwijl het rollen van de knikkers natuurlijk alles met toeval te maken en vrij weinig met tactiek of vaardigheid, lijkt het in Marble Mania tóch of de deelnemers invloed hebben op de uitkomst. Vanavond mochten volkszangers Thomas Berge, Wolter Kroes en Frans Duijts meeknikkeren voor het goede doel. En het fanatisme spatte van het scherm. Winnen de gele, de blauwe of toch de rode knikkers?

Legendarische status

Jack van Gelder kreeg ooit een legendarische status door zijn radiocommentaar bij beroemde wedstrijden van het Nederlands elftal en de Europacup-wedstrijden van Ajax in de jaren 90. Er was niemand zo goed als hij in opbouwen van de spanning en de ultieme ontlading die daarop volgde. Wie herinnert zich niet zijn 'DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP!!!', bij de wedstrijd Nederland-Argentinië in 1998?

Zelfde energie, ander spelletje

Diezelfde energie brengt Jack ook mee bij het becommentariëren van het rollen van de knikkers. Alsof Kluivert nog steeds spits bij Ajax is. Het levert op zijn zachtst gezegd bijzondere televisie op, alsof er écht wat op het spel staat. Nou ja, dat staat er natuurlijk ook: geld voor het goede doel. Veel kijkers vonden het geschreeuw van Jack en de volkszangers maar irritant.

Marble Mania zie je de komende weken op zaterdagavond om 20.30 uur op SBS6.