Wat gaat SBS6 doen met Jack van Gelder in Marble Mania?

Na een Volkskrant-artikel waarin er melding werd gedaan van grensoverschrijdend gedrag van Jack van Gelder, heerste de vraag of hij wel zou verschijnen als commentator in het nieuwe seizoen van het SBS6-programma Marble Mania. Wat gaat SBS6 doen?

Jack van Gelder

Een woordvoerder van Talpa bevestigt nu dat Jack gewoon te horen zal zijn. Het nieuwe seizoen van Marble Mania is vanaf zaterdag 18 maart elke week om 20.30 uur te zien op SBS6. De afleveringen worden niet live uitgezonden en zijn al eerder opgenomen.

Afwezig

Jack verscheen maandag niet zoals gepland in de SBS6-talkshow HLF8 omdat hij had besloten rust te nemen na een Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Hij vertelde een dag voordat dat artikel uitkwam in HLF8 dat er twee meldingen van grensoverschrijdend gedrag tegen hem zijn gedaan.

Meldingen

De eerste melding betrof een incident waarbij een vrouwelijke collega Jack belde terwijl hij net in bad lag. Ze zou hem hebben gevraagd haar mentor te zijn, waarna hij haar zou hebben gevraagd bij hem te komen liggen. Hij zag dit als grap, maar heeft hier wel zijn excuses voor aangeboden. De andere melding ging erover dat Van Gelder een vrouwelijke collega heeft aangeduid met "hoer of andere bewoordingen".

Bron: ANP/Veronica Superguide