casper vera kopen zonder kijken

Veronica Superguide logo
casper vera kopen zonder kijken
Kopen Zonder KijkenRTL

Kijkers over Kopen Zonder Kijken-stel: 'Je hebt realistisch, je hebt onrealistisch en je hebt dit'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Birgit Roobol

Casper en Vera zijn op zoek naar een huis, hebben een tórenhoge wensenlijst, een heel duidelijk afgekaderd zoekgebied én een budget van maximaal 375.000 euro. Het is de ideale Kopen zonder Kijken-rampsituatie en lekker voer voor de kijkers op Twitter.

Maandag was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Kopen zonder Kijken te zien. Het was ouderwets genieten en op Twitter kwamen zelfs de bingokaarten voorbij. De aflevering draait om Vera en Casper die een eengezinswoning of appartement zoeken met minimaal drie slaapkamers, tuin of dakterras en dan het liefst ook nog in bepaalde wijken van Leiden. Casper zou nog wel uit willen wijken naar een gemeente vlakbij de stad, maar Vera moet daar niet aan denken.

‘Afknappen op een straatnaam is het nieuwe snobisme’

Ook is het belangrijk voor Vera dat de woning uiteraard niet te burgerlijk is. Stel je voor. Maar óók de straatnaam telt mee. ‘Als je een woning afkeurt op straatnaam, ben je inderdaad nog niet toe aan een grote mensenhuis’.

‘Het beeld wat jullie voor ogen hadden gaat niet meer lukken’

Na maanden zoeken moet Alex concluderen dat het niet gaat lukken. “Los van het feit dat ze gewoon niet op één lijn zitten is het wensenlijstje ook gewoon te groot voor het budget. Dat wat zij doeken, en dan met name Vera, is er gewoon niet in Leiden en ook niet in de plaatsen die zij hebben aangegeven.”

Het budget wordt verhoogd, maar ook dat is nog steeds niet genoeg. Alex stuurt Martijn uiteindelijk op de twee af om te vertellen dat ze zoektocht echt onmogelijk is. “Er moet iets radicaals veranderen. Of resetten, of we kappen ermee en geven de opdracht terug.” Met veel pijn en moeite besluiten ze toch hun wensen overboord te gooien.

Het blijkt de juiste keuze te zijn, want er komt een mooie woning in Hillegom voorbij. Ze kopen het huis aan voor 345.000 euro en verbouwen nog voor zo’n 55.000 euro. Toch moeten Vera en Casper even slikken als ze het huis zien. Het duurt even, maar uiteindelijk zijn ze er tóch wel erg blij mee. “Er komt hier zeker geen tekoopbord op het raam”, vertelt Casper blij.

Eind goed, al goed. Pak je je bingo-kaart voor volgende week er alvast weer bij?

Kopen zonder Kijken is iedere maandag te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder