Kijkers ontroerd over laatste Koffietijd-uitzending: 'heb vochtige ogen'

Het doek is officieel gevallen voor Koffietijd nu de laatste uitzending van het ochtendprogramma zojuist te zien is geweest. Hoewel ochtendtelevisie geen toekomst meer heeft - de kijkcijfers vallen immers tegen - moesten kijkers toch een traantje wegpinken.

Koffietijd
© RTL

Het was een komen en gaan van grote artiesten in de slotaflevering van Koffietijd. Niet alleen Jan Smit, Caroline Tensen en Gerard Joling kwamen voorbij, ook schrijver Kluun deed een duit in het zakje. Quinty Trustfull vertelde over haar eerste uitzending die ze bloednerveus deed. Kijkers vonden het allemaal prachtig, zo blijkt wel uit de reacties op Twitter.

Vochtige ogen

Kennelijk valt het programma ondanks de tegenvallende kijkcijfers toch goed in de smaak, want Twitteraars vinden het jammer dat het de laatste aflevering is. "Jammer dat het stopt", zegt iemand. En een ander schrijft weer: "even in het buurthuis hangen na een heftige werkdag, fijn." Ook wordt gegrinnikt om de afsluiter van Gerard Joling, die presentator Patrick Martens nog even op de hak neemt vanwege zijn kledingstijl. 

Een nieuwe weg voor Pernille

Vooralsnog is er geen nieuw programma voor het tijdslot aangekondigd, dus het is nog gissen wat er op de ochtend tussen 10 uur en 11 uur gaat komen. RTL liet eerder wel weten naar de "mogelijkheden" te kijken voor een eventuele vervanging. Voorlopig komen er herhalingen van Eigen Huis & Tuin op dat kijkslot. Wat presentatrice Pernille La Lau gaat doen na Koffietijd, is inmiddels ook bekend.