Quinty Trustfull over de eerste keer Koffietijd: 'was bloednerveus'

Na dertien jaar valt vandaag toch echt het doek van 's lands bekende kneuterprogramma: Koffietijd. In de laatste uitzending vertelt presentatrice Quinty Trustfull hoe zenuwachtig ze de eerste uitzending was.

Koffietijd
© RTL

Het uurtje van tien tot elf iedere werkdag zal nooit meer hetzelfde zijn.  Quinty opende vanochtend, zoals we gewend zijn, een nieuwe aflevering van Koffietijd, samen met haar mede-presentatoren. Het verschil is alleen dat dit de laatste aflevering ooit is. Koffietijd was in 1994 voor het eerst op tv, maar verdween vanwege tegenvallende kijkcijfers. In 2010 begonnen Quinty en Loretta opnieuw.

De eerste ontmoeting

De eerste aflevering was op 5 april 2010 met een piepjonge Quinty en Loretta. De twee kenden elkaar daarvoor nog niet, maar werden toch als duo gepresenteerd. "Ik voelde wel de druppeltjes zweet zo over mijn rug lopen", legt Quinty uit.

 

Niet volgens de regels

Ook Loretta herinnert zich hun eerste ontmoeting, tijdens een vergadering. Het klikte meteen. "We deden niet zomaar wat, maar waren wel echt onszelf. We hielden ons niet aan de standaard wetten van televisie."

Een nieuwe weg voor Pernille

Vooralsnog is er geen nieuw programma voor het tijdslot aangekondigd, maar RTL liet eerder weten naar de "mogelijkheden" te kijken voor een eventuele vervanging. Voorlopig komen er herhalingen van Eigen Huis & Tuin op dat kijkslot. Wat presentatrice Pernille La Lau gaat doen na Koffietijd, is inmiddels ook bekend.