Jurylid Joan Haanappel in Dancing on Ice op SBS6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jurylid Joan Haanappel in Dancing on Ice op SBS6

Kijkers Dancing on Ice zijn woest op Joan Haanappel: 'dit kán niet!'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Jurylid Joan Haanappel haalt het bloed onder de nagels van Dancing on Ice-fans vandaan. Een groot deel van de ruim 'n half miljoen kijkers gaat hé-le-maal los op het volgens hen incompetente jurylid (zoals al eerder gebeurde).

"Dit kán niet als jurylid", vindt een woeste Yvonne op twitter. "Duidelijke voorkeur hebben voor een deelnemer (Juvat) en daardoor een ander benadelen (Tommie)." Het zit zo: Joan gaf Juvat Westendorp een 10 en Tommie Christiaan een 9,5. Dat is tegen het zere been van de kijkers, die claimen dat Joan een overduidelijke voorkeur heeft voor Juvat.

Joan Haanappel

Nu is dit zeker niet de eerste keer dat juryleden de volle laag krijgen, maar nu voelt de kritiek nóg feller. "Kan iemand die vrouw uitleggen hoe je moet jureren...", schrijft de een. "Snapt Joan het spelletje niet?", vraagt de ander zich af. De critici vinden het eigenlijk niet kunnen dat je zó erg iemands voorkeur en "partijdigheid" ziet. Gelukkig kunnen de kijkers ook voor een klein deel mee-stemmen, maar dat maakt weinig uit aan de zure reacties te zien.

Afvaller

Gisteren viel overigens het doek voor Roy Donders - en dat was wel te verwachten. De Brabantse reality-ster bungelde al weken in de onderste regionen en leek zelf ook al te hinten op een exit. Gisteren was het dan toch echt zo ver: Roy vloog er definitief uit.

Lees verder