Jurylid Joan Haanappel in Dancing on Ice op SBS6

Veronica Superguide logo
Jurylid Joan Haanappel in Dancing on Ice op SBS6

Afvaller Dancing on Ice zorgt voor ophef: ‘manipulatie!’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Met 536.000 kijkers was Dancing on Ice wéér geen kijkcijferhit (en nu had SBS6 niet eens concurrentie van Badr vs. Rico), maar online leeft het programma wél: er klinkt veel kritiek op de tweede afvaller. Gisteren vloog Sabine Uitslag eruit en dat lokt de nodige zure reacties uit.

Vorige week moest Celine Huijsmans uit de BN'er-afvalrace stappen en deze week kreeg Sabine Uitslag de spreekwoordelijke zak. Het scheelde niet veel: Charly Luske, de één-na-slechtste, kreeg 26,9 punten - 0,1 punten méér dan Sabine (26,8). Vooral het feit dat Roy Donders er nog steeds in zit - ondanks vernietigend commentaar van de jury - komt de geloofwaardigheid van Dancing on Ice niet ten goede, vinden veel kijkers. 

Stemmen

Overigens is het niet alléén het jury-commentaar dat telt. Kijkers thuis kunnen zelf namelijk ook mee-stemmen via een app. Dat telt voor een deel mee bij de einduitslag. Héél veel mensen waren het er in ieder geval NIET mee eens.

Ongeloofwaardige jury

Ook de 'zure jury', waar eerder al flink over werd geklaagd, krijgt de volle laag van boze kijkers. Men richt vooral haar pijlen op Joan Haanappel. "Die is werkelijk niet te volgen", klaagt een twitteraar. "Staat er een fles Jagermeister onder de desk van Joan Haanappel?" Ook kijker Evelien ergert zich aan het hevig wisselende jury-commentaar. "Kan iemand me de gebruiksaanwijzing geven?"

Lees verder