Kijkers balen van onverwachte exit in Race Across The World: 'Ik ga ze missen!'

In Race Across The World zien we hoe een stel BN'ers de wereld in twee maanden rondreizen met een enorm beperkt budget. Hoewel kijkers eerder hoopten dat geen enkel team af zou vallen in het programma, moesten zij er in de aflevering van vanavond toch aan geloven. Daar zijn ze helemaal niet blij mee. Let op: spoilers volgen!

RATW
© RTL

Iedere aflevering moeten de teams zich melden bij een checkpoint ergens in Zuid-Amerika. Vorige week zagen we al dat het team dat als laatste het punt zouden bereiken de race moeten verlaten. We bleven achter met een behoorlijke cliffhanger; zouden Bastiaan Ragas en zoon Sem óf Dominic Seldis en dochter Katy hun reis vroegtijdig gedag moeten zeggen?

Plottwist

Dominic en Katy kwamen (wonder boven wonder) tóch nog op tijd aan bij het checkpoint, waardoor ze hun plek in het Race Across The World veilig konden stellen. Dat betekent dat Bastiaan en Sem weer richting Nederland konden reizen. Maar, plottwist: het vader en zoon-duo kan toch wat langer blijven, want het vader-dochter-team besluiten de handdoeken in de ring te gooien. "Het continu door moeten is uitputtend en spannend", legt Dominic uit.

Eigen besluit

Dominic en Katy komen aan bij de andere teams en vertellen dat ze het spel zelf gaan verlaten. "We hebben besloten om naar huis te gaan", vertelt Dominic. "Er is iets misgegaan met ons geld. Dat hebben we uitgegeven", geeft hij lachend toe. Als zij het nog een maand moesten redden met slechts 60% van hun budget, konden ze beter op straat gaan liggen. Dat is natuurlijk niet de échte reden: "We missen thuis."

'Niet competitief genoeg'

Het vader-dochter-duo legt uit dat ze niet door willen met de race omdat het toch behoorlijk zwaar valt. Toch kijken ze goed terug op hun reis: "Voor ons is het klaar, maar het was geweldig. We hebben een hele afstand afgelegd, maar we zijn gewoon niet competitief genoeg voor het spel. Dat zit niet in ons."

'Wat een sympathieke man!'

Kijkers waren gek op het team en balen dan ook van deze onverwachte exit. "Ah, mijn favoriete team", schrijft een kijker op Twitter. "Ik ga ze missen. Vooral Dominic. Wat een sympathieke man!" Een andere kijker hoopt nog op een gemene 1 april-grap, maar dat zit er natuurlijk niet in.

Race Across The World is iedere woensdag rond 20.30 uur te zien op RTL 4.