Khalid & Sophie start met ‘keurige’ kijkcijfers: ‘leuk na moeizame start’

Khalid & Sophie kreeg vorig jaar bijna iedere week een bak kritiek, wat knap is want zoveel kijkers had het nou ook weer niet. Maar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen scoorde gisteravond “keurig” volgens kijkcijferfluisteraar Tina Nijkamp.

Khalid & Sophie

De voormalige SBS6-directeur analyseert dagelijks kijkcijfers op haar Instagram en een uitspringer was gisteravond Khalid & Sophie met 761.000 kijkers. “Geen Een Huis Vol cijfers maar WEL een keurig begin.”

Oude kijkers

Tina is extra blij voor de makers van de talkshow omdat het vorig jaar nog onwennig overkwam. De gemiddelde kijker is nog wel aan de oude kant volgens haar maar Khalid & Sophie schieten goed uit de startblokken.

‘Minder elitair’

“Leuk voor de makers dat het na zo’n moeizame start toch de kijker heeft weten te vinden." Tina weet ook precies wat de talkshow veranderde om de kijker te verleiden. "En dat heeft alles te maken met de toch minder elitaire en ‘boze, negatieve’ onderwerpen die ze zijn gaan doen.” De onderwerpen in de talkshow zijn een stukje lichter geworden, al kregen ze vorig jaar nog wel kritiek omdat ze een controversiële klimaatactivist uitnodigden. 

Khalid gaf eerder in een interview met Veronica Superguide al toe dat hij “meer zichzelf wil zijn” tijdens de talkshow.

Khalid & Sophie zie je elke werkdag om 19.00 uur op NPO1.