• Jinek

'Khalid & Sophie oncollegiaal tegen Beau van Erven Dorens'

Khalid en Sophie

Het was het gesprek van de week: de klimaatactivist die zichzelf vastlijmde in de live-uitzending van Jinek. Een angstig moment voor presentator Beau van Erven Dorens, maar dat weerhield Khalid & Sophie er niet van om de klimaatactivist uit te nodigen voor hun uitzending.

'Bedreigende' actie

Beau verving Eva Jinek vorige week omdat die geveld was door corona. Hij belandde in een vrij heftige uitzendweek. Zo klom klimaatactivist Jelle de Graaf op tafel om zich vast te lijmen. Beau vond de lijmactie van Jelle "best wel intimiderend en bedreigend". De presentator vreesde even dat hij "iets verschrikkelijks" van plan was. Lees hier zijn volledige reactie op de lijmactie.

Oncollegiaal

In diezelfde week besloten collega's Khalid & Sophie om klimaatactivist Jelle de Graaf uit te nodigen als talkshowgast. Niet zo chic, vindt mediakenner Victor Vlam. "Ik vind het eerlijk gezegd wel oncollegiaal van Khalid & Sophie", sneert hij in zijn podcast De Communicado's. Hij begrijpt helemaal dat het voor Beau een angstig moment was. "Je ziet op een gegeven moment dat die activist heel zenuwachtig is. Hij grijpt naar zijn borstzak... Als je niet weet wat er gaat gebeuren, dan is er toch de angst: wat haalt hij uit zijn zak en is het misschien iets erger dan tweecomponentenlijm?"

Boos belletje

Khalid & Sophie hadden de klimaatactivist niet moeten uitnodigen, aldus de mediakenner. "Dit is toch wel iemand die de grenzen is overgegaan. Je gaat toch iemand belonen die vrij radicale dingen doen." Hij spoort de Jinek-redactie aan om stappen te ondernemen. "Als ik de baas was bij Jinek en bij Beau, dan zou ik denk ik wel even een boos belletje plegen met je evenknie bij Khalid & Sophie. Toch wel zeggen dat ze dit als oncollegiaal zien."