Wilfred Genee en Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Wilfred Genee en Johan Derksen
BN'ersSBSNPOVI

'Derksen, Genee en Gijp benaderd voor vervanging Khalid & Sophie'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Je verzint het niet, de heren van Vandaag Inside die Khalid & Sophie vervangen op de dagelijkse NPO 1-vooravond, maar blijkbaar werden Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp er wél voor gepolst.

Vandaag Inside kwam gisterenavond weer terug van heel even weggeweest na de kaarsenrel van Derksen en daar dropte De Snor een... interessant nieuwtje. Blijkbaar benaderde 'de publieke omroep' hen voor een overstap. Later, toen Gijp en Genee na de live-uitzending de opgetrommelde pers te woord stonden, werd het al specifieker. Véél specifieker. Het gaat volgens Gijp om BNNVARA die bij de heren polste of ze kijkcijferkwakkelaars Khalid & Sophie wilden opvolgen, of eigenlijk: vervangen.

VI bij BNNVARA?!

Het kwam allemaal naar buiten in een licht surrealistisch video-item van De Telegraaf. Verslaggever Jordi Versteegden voelde Genee en Gijp aan de tand en RTL Boulevard-reporter Lex Uiting stond er verbaasd bij. Hij dacht eigenlijk dat Gijp 'm in de maling nam toen die vertelde dat hij van Johan hoorde dat ze benaderd werden om Khalid & Sophie vijf dagen in de week te vervangen. "René, je lult nu toch gewoon?”, probeerde Lex, maar René was bloedserieus. “Nee, dat is echt serieus waar. Van augustus tot zeg maar december en dan weer tot april, mei of juni."

 

Genee ontkent niet 

Lex kon er niet bij dat een linkse omroep als BNNVARA deze heren zou willen inlijven, zo legde hij aan Wilfred voor. "Het kan toch bijna niet zijn dat jij bij die linkse VARA aan de tafel gaat zitten?" "Wat mensen gewoon heel belangrijk vinden in een tijd als deze", legde de presentator uit, "is dat dit geluid ook gehoord wordt". Hij voegde er meteen aan toe dat hij het nieuws zeker niet ontkent, maar dat het niet echt een serieuze optie was omdat ze ondertussen altijd bleven praten met Talpa, waar ze nu natuurlijk doorgaan. "Het is niet meteen een overweging geweest op het moment dat je nog in gesprek bent met de zender waarvoor je werkt. Ik bedoel: ik ben wel enigszins kritisch op die zender, maar die zender is ook altijd heel goed voor ons geweest. Er zitten twee kanten aan. Zolang je daarover in gesprek bent, is dat andere natuurlijk nooit een optie."

Vandaag Inside is weer elke werkdag om 21.30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder