Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Johan Derksen
BN'ersSBSNPOVI

BNNVARA ontkent gesprek met Derksen, Genee en Gijp

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het gaat ergens gigantisch mis in de communicatie: René van der Gijp beweert dat BNNVARA hem, Johan Derksen en Wilfred Genee benaderde om talkshow Khalid & Sophie te vervangen, maar de omroep zelf ontként dat juist.

BNNVARA zegt helemaal niet de VI-heren te hebben gesproken over een dagelijkse talkshow ter vervanging van Khalid & Sophie. De omroep ontkent opmerkingen van René daarover en zegt een gesprek met de mannen ook niet te hebben overwogen.

BNNVARA ontkent

Gijp riep maandagavond na de terugkeer van Vandaag Inside tegen onder meer RTL Boulevard en De Telegraaf juist heel stellig dat het "serieus waar" was dat Johan het had over een aanbod vanuit de NPO om Khalid & Sophie over te nemen. Een woordvoerster van BNNVARA laat nu aan het ANP weten dat dit niet klopt en zegt dat Sophie en Khalid gewoon door mogen in het najaar. "We zetten stevig in op Khalid & Sophie, ook voor dit najaar. De talkshow is voor ons een belangrijke titel waar we veel vertrouwen in hebben en zijn tevreden over hoe het programma zich ontwikkelt. Daarbij past VI niet bij ons als omroep."

PowNed had wel contact met Derksen

Een woordvoerder van de NPO laat weten dat de publieke omroep het VI-trio niet zelf heeft benaderd of heeft gesproken, maar dat PowNed wel contact had met Johan. "Als NPO hebben wij in gesprekken met PowNed vervolgens benadrukt dat als het al tot een verder gesprek zou komen met Derksen c.s. dat de heren zich dan wel moeten realiseren dat de publieke omroep een andere omgeving is dan de commerciële omroep. Bij de publieke omroep worden programma’s gemaakt volgens bepaalde publieke waarden en daar zou een eventuele voortzetting van het programma bij PowNed ook aan moeten voldoen. De omroep liet weten het hiermee eens te zijn. Het is vervolgens niet meer aan de orde geweest."

Vandaag Inside comeback

Vandaag Inside keerde maandag na een afwezigheid van twee weken terug. De mannen besloten eerder te stoppen na ophef over een verhaal dat Johan vertelde. Hij zei tientallen jaren geleden een vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Later zei hij dat er toch geen sprake was van penetratie.

Vandaag Inside is weer elke werkdag om 21.30 uur te zien op SBS6.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder