Bevestigd: Vandaag Inside weer terug op de buis

Johan Derksen
© Brunopress

Johan Derksen verklapte het eerder deze week al, maar nu komt Talpa zelf, na eerdere verwarring, alsnog over de brug: Vandaag Inside keert inderdaad maandag 16 mei weer terug op SBS6.

Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp besloten 29 april te stoppen na een storm van commotie over een bekentenis van Johan, dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later kwam hij terug op het verhaal en zei-ie dat er geen penetratie was geweest.

Verklaring SBS6

Marco Louwerens, directeur TV bij Talpa, zegt in een persverklaring dat de zender Johan en VI niet cancelde. Hij stapte zelf op omdat hij geen rugdekking van zijn werkgever voelde. "Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan", legt Marco uit. "De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij. Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende (gevoelige) thema’s in de openbaarheid gevoerd worden."

 

Vandaag Inside is volgende week weer elke werkdag om 21.30 uur te zien op SBS6.