'Vandaag Inside volgende week weer op tv, inclusief Derksen'

Vandaag Inside
© Talpa/William Rutten

UPDATE: Er is wat onduidelijkheid ontstaan na Johans uitlatingen in het AD. Tegenover RTL Boulevard noemt Talpa berichten over de VI-terugkeer juist "voorbarig" - er is nog niets zeker, dus. De volgende plotwending diende zich al snel aan: Johan Derksen zei zojuist tegen het ANP - ondanks de tegenspraak van zijn werkgever - met klem dat hijzelf, René van der Gijp en Wilfred Genee "er maandag weer zitten".

 

Originele artikel volgt hieronder: Geen paniek, VI-fans: Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp komen volgende week maandag gewoon weer terug op SBS6 met hun dagelijkse talkshow Vandaag Inside.

Dat bevestigde Johan Derksen zelf aan AD-journalist Dennis Jansen, die het nieuws zojuist bracht op de AD-site

Waarom komt Johan toch weer terug?

Bij de mannen van VI weet je het natuurlijk nooit écht zeker - ze riepen al eens eerder dat ze zouden stoppen. Sterker nog: Johan verklaarde onlangs nog dat hij écht geen comeback gaat maken, maar daar is hij nu dus op teruggekomen. Er vonden gesprekken met de Talpa-top plaats, legt Johan uit, en daar is de boel weer helemaal gladgestreken. 

Geen excuses maken

Een van de belangrijkste redenen dat hij twee weken terug zelf besloot ermee te kappen, was het gebrek aan steun van Talpa. "Als je met de rug tegen de muur staat, verwacht ik wel wat steun van de Talpa-directie, maar daar heb ik niets van gemerkt. Nadat ik twee avonden achtereen mijn spijtbetuigingen uitte, meldde onze directeur vlak voor de uitzending, dat de directie de volgende dag zou vergaderen over het programma wat voor ons in de plaats kwam. Met andere woorden, nogmaals je excuses aanbieden." En dat weigerde Johan.

De VI-heren en de Talpa-top hadden een "goed en pittig gesprek", aldus Johan. "De Mol benadrukte dat hij wel achter ons stond, omdat hij ons niet cancelde. Wij hadden zelf de handdoek in de ring gegooid. En de directie maakte duidelijk dat ze het programma graag wilde hervatten."

Hartverwarmende reacties

'De Snor' zit maandag dus gewoon weer op zijn oude vertrouwde talkshowstoel. Wel wil hij nog mensen bedanken voor hun steunbetuigingen. "Ik ben bedolven onder mails, brieven, bloemen en sigaren. Het waren hartverwarmende reacties, mijn dank daarvoor. Om al die mensen een plezier te doen en alle tegenstanders de indruk te ontnemen dat ze gewonnen hebben, ben ik bereid weer aan te schuiven. En dat doe ik ook een beetje om Miss Arrogantie 2022, Sigrid Kaag, te pesten."

 

Kaarsenanekdote 

De drie presentatoren besloten bijna twee weken geleden te stoppen met VI na een storm van commotie over een bekentenis van Johan, dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later kwam hij terug op zijn verhaal en zij hij dat er geen penetratie was geweest.