• BN'ers

Kees van der Spek haalt uit naar Tahmina Akefi: 'Opeens veel op de voorgrond'

Door Lise Knipping
Tahmina Akefi

Oei. Kees van der Spek is niet te spreken over Tahmina Akefi, de geheime liefde van Peter R. de Vries. In de NPO Radio 5-podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys vertelt de misdaadverslaggever hoe hij kijkt naar het boek dat Tahmina binnenkort uitbrengt. 

Tahmina Akefi onthulde ná de moord op Peter R. de Vries dat zij zijn vriendin was. Kees van der Spek, een goede vriend van Peter, vindt het niet fris dat de journaliste sinds zijn dood opeens veel op de voorgrond treedt. ''Het bijzondere is dat we haar tijdens al die jaren dat ze een relatie hadden, bijna niet gezien hebben. Nooit. En ik heb Peter ook eigenlijk nooit over haar gehoord, moet ik eerlijk zeggen,'' vertelt hij in de podcast. 

De reden dat Tahmina niet eerder haar gezicht wilde laten zien, was omdat ze zelf ook in de media werkt. “Ik heb een hele lange weg afgelegd om te komen waar ik ben en dat heb ik alleen gedaan. Ik wilde niet dat mensen zouden zeggen: 'Oh, dat heeft Peter voor haar geregeld'." Dat vertelde ze afgelopen januari in het programma Vertrouwelijk!.

 

 

'Nu opeens op de voorgrond'

De misdaadjournalist denkt dat Tahmina hun relatie groter maakt dan het was. "Ik begreep ook dat het vaak aan en weer uit was, dat het geen constante relatie was. Dus ik denk dat ze het nu postuum heel groot maakt. Ik vind het niet altijd heel fris wat daar gebeurt." Op de vraag of hij het afkeurt dat de journaliste nu met een boek komt over haar leven met Peter, antwoordt Kees dat dit wel een beetje zo is. "Ik wist natuurlijk wel dat ze bestond, maar ik wist niet dat het zo groot was. Zij hield zich ook altijd heel afzijdig en nu opeens is ze heel erg op de voorgrond. Dat moet ze natuurlijk zelf weten. Maar volgens mij brengt ze daar meer verdriet mee teweeg dan dat ze daar iemand mee helpt."

 

 

Mijn Grote Liefde

Tahmina maakte eerder deze maand bekend dat haar boek Mijn Grote Liefde half november uit zal komen. Volgens de journaliste waren zij en Peter van plan samen een boek te schrijven, maar na zijn dood besloot. ze het project zelf af te maken. 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide