De tweede Verrader onthult zijn ware identiteit: 'Het was een hel'

Door Redactie
Kees Boot in De Verraders

Met nog maar acht kandidaten in de race, waaronder drie Verraders, lijkt het net zich te sluiten. De kandidaten hebben goed door wie er een vals spel speelt en wie niet. En dat kostte Kees Boot deze week zijn kop! 

De acteur zag het na de toevoeging van 'de te zelfverzekerde' Samantha Steenwijk als Verrader aankomen, maar toch kwam het binnen als een mokerslag.

Stommiteiten

"Ik wist wel dat we een zwarte weduwe hadden binnen gehaald. Ik wist het, maar ik had het eerder in gang moeten zetten. Maar ik dacht: we hadden haar misschien nog heel even nodig", liet de acteur voor de camera weten. "Wat stom. Wat stom. Wat stom!" Uiteindelijk kreeg hij aan de rondetafel dan ook de stemmen van Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven, Samantha Steenwijk, Francis van Broekhuizen, Barbara Sloesen en zijn mede-Verrader Holly Mae Brood tegen zich. En vooral dat laatste hakte erin. "Ondanks dat het bij het spel hoort, is dat toch iemand het mes in de rug zetten. Het wordt op een gegeven moment gewoon hard." 

Opluchting en huilbuien

Met tranen in zijn ogen deed hij zijn figuurlijke masker af. "Ik houd van jullie allemaal. Het was een hel en ik gun jullie nog twee fantastische dagen", zei hij op het moment suprême. "Gefeliciteerd, ik was een Verrader!" De andere kandidaten konden na deze bizarre onthulling hun emoties niet meer bedwingen.

De tweede Verrader onthult zijn ware identiteit: 'Het was een hel'

Raar spel

En ook bij Kees zelf ging het hele avontuur niet in de koude kleren zitten. "Ik kan het niet uitleggen. Je hebt ze genaaid op de een of andere manier zonder ze echt te naaien. Ik weet niet wat het is. Het is zo'n raar spel!" Daar mogen de kandidaten van het aankomende tweede seizoen wel alvast rekening mee houden. "Ik keek de hele tijd zo op tegen dit moment. Nu is het er en denk ik: mag ik alsjeblieft naar mijn ontzettend lieve vrouw en twee lieve kinderen? Gewoon weer echt mezelf zijn."  

Eind goed, al goed

Hoewel ze elkaars bloed in de afgelopen uitzendingen wel konden drinken, is er achter de schermen geen vuiltje aan de lucht. "It’s all in the game.... Wij zijn nog steeds vriendjes hoor!", schrijft Samantha Steenwijk op haar Instagram. Gelukkig maar! 

De Verraders is elke zaterdag om 21.35 uur te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify.