Keanu Reeves voelt druk om aardig te blijven: 'Dat is de waarheid'

Terwijl Keanu Reeves in John Wick: Chapter 4 zonder pardon honderden mannen vermoordt, staat hij in het echte leven bekend als de aardigste man van Hollywood. In een interview met Veronica Superguide verklapt de acteur dat hij ook een andere kant heeft. “Als ik boos word, dan word ik ook fucking boos.”

Keanu Reeves in John Wick: Chapter 4
© Independent Films

Eigenlijk lijkt iedereen wel fan van de actieheld. Ook zijn nieuwste film John Wick: Chapter 4 wordt geweldig ontvangen. En dat terwijl de film met bijna drie uur toch wel een heel erg lange zit is.

Aardigste man van Hollywood

Wanneer Keanu niet op de set staat wordt hij vaak gespot in de metro, alsof hij een gewone sterveling is. Ook zijn er genoeg foto’s van de filmster waarop hij broodjes deelt met daklozen. De acteur staat dan ook bekend als de aardigste man van Hollywood, maar zelf vindt hij dat helemaal niet zo bijzonder. “Aardig is aardig. Ik snap niet waarom het zo’n big deal is om aardig te zijn.”

Fucking boos

Maar de acteur voelt ook wel de druk om altijd aardig te blijven. Want als hij ooit publiekelijk uit zijn slof schiet zal dat wereldnieuws zijn. “Maar ik denk niet dat dat iets slechts is”, lacht de acteur. “We reageren altijd op sociale druk. En er zijn momenten waarop ik zelfbewuster ben. Maar dat maakt mijn gedrag nog niet onoprecht. Tegelijkertijd probeer ik gewoon mijn leven te leiden”, aldus Keanu. “Als ik boos word, dan word ik ook fucking boos, maar je hoeft niet onbeleefd te worden. En ik wil niet beleefd zijn vanwege de buitenwereld, maar puur voor mezelf. Dat is de waarheid. Respecteer andere mensen. Waardeer andere mensen. En wees aardig, totdat ze iets doen wat je boos maakt of niet leuk is. Wees cool.”

Lees hier ons hele interview met Keanu Reeves over John Wick: Chapter 4.

John Wick: Chapter 4 is nu te zien in de bioscoop.