Keanu Reeves onthult de titel voor John Wick 3

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Keanu Reeves onthult de titel voor John Wick 3

Keanu Reeves onthult de titel voor John Wick 3

|
|

Laatste update:

Keanu Reeves heeft in een interview met de Amerikaanse website Comingsoon.net de titel bekend gemaakt voor de derde John Wick-film. En hoe gaat deze dan wel heten?

John Wick 3: Parabellum

Eerst leek het erop dat dit al in 2017 aangekondigde derde deel in navolging van John Wick: Chapter 2 gewoon John Wick: Chapter 3 zou heten, maar in plaats daarvan is de titel John Wick 3: Parabellum. Parawattes? Keanu legt het als volgt uit: “Parabellum betekent ‘Bereid je voor op oorlog’. Het komt van die beroemde spreuk ‘Si vis pacem, para bellum,’ wat betekent: ‘Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog.’” Ons Latijn was een beetje roestig Keanu, dus dankjewel dat je dat even op wilde helderen. Daarnaast is Parabellum ook een andere naam voor een Luger-pistool, dus dat komt helemaal mooi uit. Dit Duitse handwapen heette namelijk vroeger voluit Selbstladepistole Parabellum.

Vluchtend, vechtend en moordend door New York

Zoals we al van de cliffhanger van deel twee weten zal John Wick op de vlucht zijn in Parabellum,Keanu vat de synopsis als volgt samen: “John had eigenlijk geëxecuteerd moeten worden, maar de baas van het Continental, Winston (Ian McShane), gaf hem een uur voorsprong voordat zijn lidmaatschap ingetrokken zou worden en hij buitengesloten zou worden. John probeert te overleven, en hij vecht en moordt zich een weg uit New York City”.

Keanu Reeves onthult de titel voor John Wick 3

Héé daar heb je Halle!

De aanwezigheid van Halle Berry is inmiddels ook bevestigd. Zij speelt een mysterieus personage genaad Sofia, waar Reeves het volgende over kwijt wil: “John Wick vecht voor zijn leven en hij denkt dat Maria belangrijke informatie voor hem heeft. Zij hebben een verleden samen en ze krijgen te maken met The High Table, een overkoepelend geheel”.

Zoals al eerder aangekondigd knalt John Wick 3: Parabellum op 16 mei 2019 snoeihard de bioscopen binnen.

Lees verder