The Matrix 4 officieel aangekondigd: Keanu Reeves terug als Neo

Door Robin Heerkens
Keanu Reeves als Neo in The Matrix

Hè hè, ein-de-lijk is de slow motion-kogel door de kerk: The Matrix 4 komt eraan! Mét een stel oude bekenden, natuurlijk! 

Variety kwam met het nieuws en wist te bevestigen dat Keanu Reeves terugkeert als uitverkoren held Neo. Gelukkig maar! Hopelijk verandert hij zijn, euhm, nogal extreme look. Momenteel zit Keanu middenin opnames voor Bill & Ted Face The Music en daardoor ziet 'ie er volledig onherkenbaar uit

Wie komen er nog meer terug?

Ook kruipt Carrie-Anne Moss (Jessica Jones) weer in de huid van Trinity. En net als bij de originele trilogie treedt Lana Wachowski op als regisseur, al lijkt het er vooralsnog op dat zus Lilly niet terugkeert als co-director. Oké, maar hoe zit het met Laurence Fishburne? Nou, niet goed. Naar verluidt mag hij wieberen. Wel zoekt studio Warner Bros. naar een jongere acteur om Morpheus te spelen - wat natuurlijk op time-travel duidt. 

The Matrix terug in de bios

Uiteraard is het nu heerlijk om bevestiging te krijgen, maar The Matrix 4 hing al tijden in de lucht. Zo praatte John Wicks regisseur z'n mond al eens voorbij. Waarschijnlijk duur het nog wel effe voordat deze productie uitkomt; er is nog niet eens een releasedate. Maar nu we het toch over deze sci-fi-klassieker hebben: wist je dat The Matrix volgende week terugkomt in de bios? Nee? Dit heeft natuurlijk alles te maken met het 20-jarige jubileum! Zie het als een friendly reminder voor als je deze briljante film nog steeds niet gezien hebt.