'Katja Schuurman is nooit echt doorgebroken als presentatrice'

Katja Schuurman

Katja Schuurman, ooit een van de grootste publiekstrekkers van de Nederlandse tv, is zodanig op een dood spoor beland bij PowNed dat we ons afvragen: Is er nog toekomst voor haar op tv? BNN-vriendin Bridget Maasland en tv-criticus Bert van der Veer reageren.

De satirische PowNed-spelshow Goed Fout van Katja Schuurman, waarin ze met teamcaptains en cabaretiers Edson da Graça en Martijn Koning doorneemt wat tegenwoordig nog wel en niet gezegd mag worden op tv, trok met de zesde aflevering nog maar - houd je vast - 78.000 kijkers. En dat is dezelfde uitgesproken vrouw die ooit miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd hield in GTST! In de nieuwe editie van Veronica Superguide reageren Bridget en Bert op de Katja-'teloorgang'.

'Dapper'

Bridget Maasland, die met Katja samenwerkte bij BNN (Lijst 0, Katja vs. Bridget), noemt de overstap naar PowNed stoer (iets waar Angela de Jong zich niet in kan vinden). “Dapper dat ze niet voor de geijkte paden kiest." Bridget had bij BNN "de grootste lol" met Katja, "maar of ze dat ook als haar meest succesvolle tijd heeft ervaren?” Ze denkt dat Katja zich beter op haar plek voelt bij stichting Return to Sender, waarmee ze handgemaakte producten verkoopt, gemaakt door vrouwen in de armste regio’s van de wereld. “Daar ligt haar hart en dat zie je ook. Katja gaat daar vol voor en dat is authentiek, ze is zó betrokken.

'Nooit echt doorgebroken'

TV-criticus Bert van der Veer is... nou ja, niet bijster enthousiast over Katja's tv-ervaring. "Ik vrees dat er niet echt een hoogtepunt in haar carrière is geweest. Katja is als presentatrice nooit echt doorgebroken. Ik kan me ook geen glansrol in een film of serie voor de geest halen. Katja is er gewoon. Met al haar vrolijkheid, pracht en schoonheid, en dat al vanaf begin jaren negentig." Zijn advies? "Er hangt een goede sfeer om haar heen. Dat is op zich mooi, dus als ik haar zou mogen adviseren, zou ik zeggen: blijf lekker genieten van wat je aan het doen bent."

Gelukkig is Willibrord Frequin wél wat positiever over Katja: zijn 'liefdesverklaring' lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.