• Stranger Things

Kate Bush keert de muziekwereld Upside Down en bestormt opnieuw de hitlijsten

Eleven (Millie Bobby Brown) in Stranger Things

Het is niet ongewoon dat artiesten weer trending zijn door films, series óf sociale media. Voor Kate Bush is dat nu ook het geval. Haar nummer Running Up That Hill uit 1985 is in 2022 weer hot and happening. Dat heeft de zangeres allemaal te danken aan de mega populaire serie Stranger Things

Social media wordt gebombardeerd en de klanken van Kate Bush' Running Up That Hill vormen daarbij de boventoon. Fans van Stranger Things zijn gek op het nummer door een epische scène in seizoen 4 waarin het nummer een grote (al dan niet de grootste) rol in speelt. 

Hitlijsten

Door de hitserie bestormt Kate Bush na 37 jaar wéér de hitlijsten. Zo staat Running Up That Hill op nummer 28 in de Nederlandse Top 40 en staat Kate op nummer 3 in de Single Top 100. Wereldwijd gaat de zangeres weer heel lekker, want ook op streamingdienst Spotify rijst de ster weer richting de top. 

Jonge fans

Kate is zelf hartstikke blij met het terugkerende succes van haar nummer. ''The song is being given a whole new lease of life by the young fans who love the show'', vertelt de zangeres op haar website. Ze bedankt alle luisteraars en geeft ook aan dat zij (net zoals wij) niet kan wachten op de rest van seizoen 4 in juli!

De makers hebben dan wel een perfect nummer gekozen voor de hitserie van Netflix, maar maakten wél een foutje in dit vierde seizoen...Moet je nog beginnen aan de nieuwe afleveringen en heb je nog een opfriscursus nodig? Wij schieten je te hulp!

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.