Karl Urban interview: ‘The Boys kan niet goed eindigen voor Billy Butcher’

The Boys season 3
© Amazon

The Boys seizoen 3 start vrijdag 3 juni op Amazon Prime Video. In deze zwartgallige superhelden serie speelt Karl Urban Billy Butcher, die het tegen de sterkste superhelden op aarde moet opnemen. Een ervan is nieuwkomer Soldier Boy, gespeeld door Jensen Ackles. We spraken de mannen over het bloederige derde hoofstuk van The Boys.

Unieke superheldenserie

Wat maakt The Boys zo bijzonder voor jullie?

Karl: "Los van dat ik met de beste mensen ooit mag werken, heeft The Boys een uniek plekje in het superheldengenre. Het durft te verkennen hoe een realistische wereld met superhelden eruit zou zien, als die superhelden niet de goedzakken zijn die je in 99% van films en series ziet. Ze zijn stuk voor stuk moreel failliet. Dat is het geheime ingrediënt van de comic gemaakt door Garth Innis, en ook van de Amazon-serie gemaakt door Eric Kripke."

Jensen: "Ik hou altijd van het gezegde: ‘geef ze wat ze willen op een manier die ze niet verwachten.’ En superhelden is natuurlijk iets dat een heleboel mensen willen kijken. The Boys geeft zeker superhelden maar op een onverwachte manier. De personages zijn zo complex en interessant geschreven. Ze kunnen stuk voor stuk hun eigen verhaal dragen, maar stop ze bij elkaar en je krijgt héle interessante dynamiek. Je kunt het bijna niet uitzetten."

Check ook wat wij van de spinoff van The Boys vonden: Diabolical

Jensen Ackles The Boys season 3
© Amazon

Soldier Boy en Billy Butcher

De haat tussen Butcher en Homelander lijkt de kern van The Boys te zijn. Denk je dat de serie alleen kan eindigen als een van hen sterft?

Karl: "Ik snap wat je bedoelt, alleen ik geloof niet dat het de kern van de serie is. Het hart van de serie zit denk ik in de verstandhouding tussen alle personages. Feit is dat Butcher op een fout pad zit moreel, en dat kan gewoon niet goed eindigen. Ik kan je niet meer details geven, dat zit nog in Eric Kripke’s glazen bol. Wel weet ik dat de weg ernaartoe spectaculair wordt en fans van de show moeten zich voorbereiden op heel wat nevenschade die deze strijd veroorzaakt."

Jensen, jij speelde een superheld in Supernatural, nu mag je een soort superschurk spelen in The Boys. Hoe ging die wissel?

Jensen: "Oh geweldig! Weet je, wie wil er niet de hele dag rondlopen met superkrachten? Het was heel grappig, vooral met deze mensen. De personages zijn zo kleurrijk en de acteurs zo getalenteerd. Het zorgde voor heel veel interessante scènes, vooral met Soldier Boy. Hij is een analoge man in een digitale wereld, en die dynamiek spelen was een hele toffe uitdaging."

Captain America persiflage

Soldier Boy heeft veel weg van Chris Evans Captain America, neem je hem nog op de hak in seizoen 3?

Jensen: "Ja met mijn hele pak neem ik Chris Evans eigenlijk op de hak! Hahaha. Nee ik denk niet dat er een directe middelvinger wordt opgestoken naar Captain America of Chris Evans. Misschien ergens in de bloopers? Maar ik ken Chris al jaren en ik weet zeker dat hij het zal begrijpen."

Er zijn nog meer topseries op Amazon Prime Video. Dit zijn onze 10 favorieten!

Soldier Boy is totaal anders in de comic, meer een watje. Vond je toch inspiratie in de comics voor je personage?

Jensen: "Nee ik moest zover mogelijk bij de comics vandaan blijven, in opdracht van Eric Kripke. Hij wilde niet dat het mijn versie van Soldier Boy zou beïnvloeden. Hij had een ander idee voor het personage en wilde graag dat ik daar als acteur me volledig op richtte, zodat ik er ook mijn eigen unieke draai aan kon geven. Ik ben blij dat hij me zo vertrouwde om mee te werken aan een nieuwe versie van Soldier Boy."

The Boys season 3
© Amazon

Eindelijk superkrachten

Karl, Billy Butcher krijgt zijn eigen superkrachten deze keer. Hoe was het om eindelijk een-op-een tegen superhelden te knokken?

Karl: "Heel erg leuk! Die scènes behoren tot mijn favorieten. Het is ook een leuke verandering voor Butcher, hij is ontzettend gefrustreerd door zijn machteloosheid in de eerste seizoenen. Dat is ook leuk om te spelen als acteur, maar nu heb je te maken met een moreel dilemma. Hij walgt van superhelden en er tijdelijk in eentje veranderen maakt hem al misselijk. Maar om z’n doel te bereiken moet hij de keuze toch maken en de gevolgen daarvan zijn enorm in The Boys seizoen 3."

"De leden van zijn groep moeten stuk voor stuk kiezen aan welke kant van de morele scheidslijn ze staan. Dat is dan ook de vraag die seizoen 3 stelt: hoe ver ben je bereid te gaan? Durf je te veranderen in datgene dat je het meest haat om je vijand te vernietigen? En zo ja, welke prijs betaal je?"

The Boys seizoen 3 start vanaf 3 juni met de eerste drie afleveringen op Amazon Prime Video. Wekelijks verschijnt er op vrijdag een nieuwe aflevering.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.