‘Kans heel klein dat we laatste seizoen van The Voice nog uitzenden’

2022 begon explosief met de onthullingen van BOOS over The Voice of Holland. RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst vertelt in Veronica Superguide hoe de zaken ervoor staan én of het afgebroken seizoen nog wordt afgemaakt.

Door Redactie
The Voice of Holland

Het Openbaar Ministerie onderzoekt de gebeurtenissen achter de schermen van The Voice nog, en producent ITV probeert óók alle gebeurtenissen boven tafel te krijgen. Peter hoopt dat de conclusies snel bekend worden, maar vindt zorgvuldigheid nog veel belangrijker. “Natuurlijk had ik dat graag al gezien, ook zodat iedereen die hierdoor is geraakt, het kan afsluiten. Maar als je zo’n onderzoek doet, moet je het goed doen. Als ze die tijd nodig hebben, dan is dat maar zo.”

'Die kans is heel klein'

Over de toekomst van TVOH kan Peter nog niet zo veel kwijt, ook omdat de onderzoeken naar het programma nog bezig zijn. Hij meldt wél dat het laatste seizoen van The Voice waarschijnlijk nooit meer het daglicht zal zien. “Die kans is heel klein. Nee, daar ga ik niet vanuit.” 

Mogelijk krijgen de gedupeerde kandidaten van The Voice of Holland, van wie de droom nogal drastisch werd afgekapt, nog ergens een nieuwe mogelijkheid. Volgens Peter is dat nu nog niet aan de orde: “Geen idee, nog. Echt niet.”

2022: een jaar vol ophef

Een jaar na dato is er dus nog veel onbekend over de misstanden bij TVOH, én de toekomst van de medewerkers en kandidaten. Je leest meer over de toestand bij RTL in het hele interview: probeerde RTL Matthijs van Nieuwkerk nou binnen te hengelen na de onthullingen over zijn tirannieke gedrag bij DWDD, of niet?

Dit verhaal is te lezen in de nieuwste Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!