The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Voice of Holland
BN'ersOphefThe Voice

Ali B en Jeroen Rietbergen voor het gerecht? OM stelt strafrechtelijk onderzoek in naar The Voice-aangiften

|
|

Laatste update:

De onthullingen van de misstanden in The Voice of Holland hebben de showbizzwereld flink opgeschud, en krijgen nu ook een staartje voor het Openbaar Ministerie. Er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar vijf aangiften tegen vier personen.

Langdurig onderzoek

Het OM heeft na onderzoek besloten om verder strafrechtelijk onderzoek te doen naar de aangiften die liggen over wangedrag bij onder meer The Voice of Holland. De komende periode hoort de politie getuigen en verdachten. Als het onderzoek is afgerond, naar verwachting pas na 'geruime tijd', beslist het OM of de verdachten zullen worden vervolgd.

Vier verdachten

Wie de vier personen zijn, is niet bekend gemaakt. Wel werd eerder bekend dat er aangifte is gedaan tegen oud-coaches Ali B en Marco Borsato, een regisseur en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen. Het parket Noord-Holland is tegen een van de vier een onderzoek gestart na een aangifte van een zedenfeit dat kort voor de uitzending van het onlineprogramma BOOS, waarin de misstanden bij de talentenjacht aan het licht kwamen, is gedaan. Dat vermeende incident zou zich niet bij The Voice hebben afgespeeld. Ook het onderzoek naar twee andere aangiften tegen deze persoon leidt het parket Noord-Holland. Het onderzoek naar de zaken tegen de andere drie verdachten neemt het parket Midden-Nederland voor zijn rekening.

Slachtoffers 'opgelucht'

De slachtoffers zijn opgelucht dat er een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld naar aanleiding van aangiften rondom The Voice of Holland. Dat laat advocaat Sébas Diekstra, die vier oud-kandidaten bijstaat, weten in een reactie. "Een gedegen strafrechtelijk onderzoek naar de aangiften van cliënten is de enige juiste beslissing en doet recht aan wat hen is overkomen." De slachtoffers hopen dat nu meer mensen zich zullen melden bij de politie. "De afgelopen maanden hebben wij direct en indirect contact gehad met meerdere vrouwen die slachtoffer zijn geworden van serieuze zedenfeiten rondom het televisieprogramma, maar die de stap naar de politie niet of nog niet willen zetten. Als deze en ook andere slachtoffers nu zien dat er zorgvuldig strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan naar de verschillende feiten, kan dat misschien het vertrouwen geven om zelf ook aangifte te doen van wat hen is overkomen."

Misstanden in The Voice

Tim Hofman zette in januari de showbizzwereld op zijn kop met de BOOS-uitzending over de misstanden in The Voice of Holland. De presentator kon bij elke talkshow aanschuiven om zijn verhaal te doen. Toch praatte hij er gisteravond pas over, in College Tour. Lees hier wat hij erover te zeggen heeft.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder