Kabinet reageert op de rel rondom Johan Derksen: 'Heel kwetsend!'

vandaag inside

De ophef rondom Johan Derksen (73) heeft inmiddels ook Den Haag bereikt. Kabinetsleden hebben vandaag hun minachting uitgesproken voor het verhaal dat Johan Derksen dinsdag aan tafel vertelde bij Vandaag Inside en de manier hoe daarop werd gereageerd aan de talkshowtafel. Dat brengt het RTL Nieuws vanmiddag naar buiten. 

Johan Derksen vertelde afgelopen dinsdag grappend in Vandaag Inside hoe hij in de jaren '70 een bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een kaars. Er werd aan tafel lachend op gereageerd. 

Robbert Dijkgraaf: 'Heel kwetsend!' 

Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf (62) vindt het "ontluisterend en heel kwetsend" hoe het verhaal werd weggelachen. Hij vindt zelfs dat het kabinet hier iets aan moet doen."Ik voel wel dat de samenleving midden in een soort overgang is. Het wordt nu duidelijker hoeveel geweld er is tegenover met name jonge vrouwen. Als kabinet willen we dit gaan aanpakken en we hopen de maatschappij hierin mee te nemen."

Hugo de Jonge: 'Buitengewoon ongepast!' 

Ook minister van Wonen, Hugo de Jonge, noemde het "een nare bedoening", en voegde daaraan toe: "Het is buitengewoon ongepast om op deze manier lollig te doen over seksueel geweld aan de talkshowtafels."

Johan: 'Ik stop' 

Het verhaal van Johan Derksen heeft behoorlijk wat teweeg gebracht. Meerdere sponsoren hebben inmiddels de samenwerking met Vandaag Inside opgezegd. Het OM doet nader onderzoek naar de situatie en ook de de bluestour wil dit weekend niet dat Johan op het evenement komt opdagen. De controversiële televisiemaker kondigde gisteren aan dat hij van plan is om afscheid te nemen van Vandaag Inside omdat hij zich niet thuisvoelt in de huidige  cultuur van politieke correctheid. 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul, Roar en The Kardashians. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.