• BN'ers

John de Bever is er weer ingetuind: ‘dat is niet normaal’

Door Finn Bonis
John de Bever

Het was weer raak bij De Bevers! John de Bever is groot sponsor van de lokale Chinees en komt vaak met véél te veel eten thuis. Daarom kreeg hij deze keer een lijstje mee, maar ook dat hielp niet.

Er is er één jarig

Oma Miep is jarig en dat wordt uitgebreid gevierd. En wat hoort er bij een Hollandse verjaardag? Precies, de afhaalchinees. En wie sturen we dan naar de afhaalchinees? Precies, John! Want de volkszanger is dol op eten, zo erg dat-ie laatst zelfs M&M’s met haarlak at.

 

Rupsje Nooitgenoeg

Omdat John vaak te veel Chinees bestelt wordt hij deze keer met een lijstje op pad gestuurd. Nadat hij het lijstje heeft afgewerkt vraagt de medewerker van het restaurant voor hoeveel personen het is. “Zes”, zegt John. In dat geval is het volgens de medewerker “verstandig om nog meer te nemen”. O-oh.

 

Met stomheid geslagen

De dove volkszanger gelooft zijn oren niet, maar heeft het toch echt goed gehoord. “Normaal krijg ik te horen dat ik te veel bestel.” Maar John is de beroerdste niet en voegt vrolijk het een en ander toe aan de bestelling. “Nou zou ik wel genoeg hebben toch?

Als een boer met kiespijn

Als de rekening komt blijkt dat het geintje 166 euro kost. “Zo, ik had net gezegd dat ik wel zou betalen”, zegt John als een boer met kiespijn. Ook ziet hij gelijk in dat-ie véél te veel heeft besteld. “Dat is jouw schuld”, vertelt hij de medewerker. 

 

‘We zeggen er maar niks van’

Eenmaal aangekomen bij het huis van oma Miep kan Kees zijn ogen niet geloven. “Dat is niet normaal”, zegt hij. “Dat is die jongen zijn schuld”, schiet John gelijk in de verdediging. Kees legt zich erbij neer, “we zeggen er maar niks van.

De Bevers is elke woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 5.