Johan Derksen wil Veronica Inside schrappen

Veronica Superguide logo
Johan Derksen wil Veronica Inside schrappen

Johan Derksen wil Veronica Inside schrappen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Voetbalprogramma Veronica Inside is deze week het middelpunt van controverse. Johan Derksen was er even zó klaar mee dat hij Talpa gevraagd heeft om de volgende uitzending te schrappen.

Tegen RTL Boulevard zegt Derksen dat hij aan Talpa heeft gevraagd om de komende uitzending van Veronica Inside te annuleren. Derksen vroeg zich hardop af hoe moeilijk dat was, maar omdat er toch geen reclameblokken zijn ziet ‘De Snor’ mogelijkheden.

Derksen zegt dat René van der Gijp en hij de situatie even willen laten bezinken voor ze weer bij Wilfred Genee aan tafel gaan zitten. Gijp was enorm teleurgesteld in Genee, die het duo aanviel in de recente aflevering over racisme. ‘Als je je collega’s zo laat vallen, zo in de steek laat… Dat is heel slecht.’

Volgens Derksen hebben hij en Van der Gijp ‘vooralsnog geen zin om aanwezig te zijn.’ In eerste instantie reageerden de twee nóg feller, en noemden ze de uitzending ‘het einde van Veronica Inside’, maar daar kwamen ze vrij snel op terug. Toch zal het drietal nog aardig wat moeten praten voor ze weer door één deur kunnen. Derksen heeft overigens nog geen antwoord gehad op zijn verzoek.

Veronica Inside

Johan Derksen kwam onder vuur te liggen nadat hij zich afvroeg of een foto van Zwarte Piet ‘misschien Akwasi was’. Half Nederland viel over deze misplaatste grap, waarvan Derksen zelf ook toegaf dat hij hem eigenlijk niet had moeten maken.

Kort daarna werd een speciale Veronica Inside over racisme uitgezonden, waarin Genee erg fel werd op zijn gewaardeerde collega’s. Achteraf begreep Wilfred Genee ook niet helemaal waar hij zelf mee bezig was, maar toen zaten er al flinke barsten in de samenwerking.

Talpa houdt voorlopig vol dat Veronica Inside niet geannuleerd wordt, en dat Genee, Van der Gijp en Derksen volgend jaar ook weer lekker praten over voetbal, in plaats van andere zaken.

Lees verder