Johan Derksen nog lang niet van plan om te stoppen met tv: 'Al moeten ze me in een rolstoel naar binnen duwen'

Vandaag Inside zónder Johan Derksen is als een talkshow zónder rellen. Dat gaat natuurlijk niet. De doorgewinterde gezicht van Vandaag Inside is nog lang niet van plan om zijn werk bij het programma neer te leggen: "Al moeten ze me in een rolstoel naar binnen duwen."

Door Lise Knipping
Johan Derksen

Johan is al jaren het vaste gezicht van VI en kijkers kunnen zich waarschijnlijk geen talkshow voorstellen zonder hem. Het is daarom niet heel gek dat hij nog een tijd door wil met televisie maken. Johan blijft in ieder geval 'zolang er geld te verdienen is', dat zegt hij grappend in Vandaag Inside vanavond. 

In de rolstoel

Johan is dus niet weg te slepen van zijn vaste plek aan de VI-tafel: "Al moeten ze me in een rolstoel naar binnen duwen." Hij herstelt zich daarna al snel door te zeggen dat dat natuurlijk een beetje 'onzin' is. Zolang hij zich goed voelt, blijft hij in ieder geval zeker. Zijn vrouw is het daar volgens Johan niet helemaal mee eens. "Mijn vrouw heeft laatst tegen mij gezegd: je stopt toch wel met die onzin? En dan denk ik: dat kun je wel onzin vinden maar ik zie mezelf niet 365 avonden op de bank zitten in Grolloo. Maar dat zeg ik dan niet, voor de goede vrede."

Rellen

Van ruzie met tv-diva Angela de Jong tot aan de beruchte kaarsenrel. Johan Derksen weet altijd wel de gevoelige snaar te raken bij de kijkers van VI én de tafelgasten zelfs. Pas geleden maakte hij Angela nog met de grond gelijk door haar te confronteren met haar pittige columns over Johnny de Mol. De columniste reageerde daarna op de pittige discussie met haar tv-collega: "Ik kookte van binnen!"

Vandaag Inside is iedere werkdag rond 21:30 te zien op SBS6.

Bron: ANP/Veronica Superguide