Johan Derksen hoopt dat ‘Talpa ons met rust laat’

Johan Derksen

Maandagavond neemt het populaire voetbalprogramma Veronica Inside voorgoed afscheid. Johan Derksen is er niet rouwig om: ‘Ik zat op een gegeven moment elke keer op mijn horloge te kijken: hoe lang nog?’

Het Algemeen Dagblad sprak met Johan Derksen, omdat Veronica Inside vanavond voor het laatst te zien is. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee keren wél terug: op 10 januari starten ze de nieuwe ‘meningenshow’ VI Vandaag.

Derksen is al ruim 20 jaar te zien als meningenfabriek sinds zijn start in Sport aan Tafel, waar Voetbal Insite, Voetbal International en alle opvolgers uit voortkwamen. Derksen vond het prima, maar is nu wel klaar met al dat ‘voetbalgeneuzel’. “Gooi een onderwerp op tafel, en wij komen er wel uit. Met onze meningen, uiteenlopende meningen plus een extra gast kan dat heel vermakelijk worden." Eigenlijk werd de fundering voor VI Vandaag al gelegd tijdens De Oranjezomer, waarin van alles besproken werd en de sport een bijrol vervulde.

Vaarwel Veronica Inside, welkom VI Vandaag

Derksen heeft vertrouwen in VI Vandaag, maar plaatst wel een kanttekening. “Als Talpa ons tenminste met rust laat. Ik weet dat ze niet altijd blij met ons zijn, maar ik blijf zeggen wat ik vind. Het komt ontzettend ongeloofwaardig over als we wel kritisch zijn op de NPO en NPO maar niet op onze eigen winkel.” Derksen wilde na de ruzie met Wilfred Genee over de ‘Akwasi-rel’ eigenlijk voorgoed stoppen met televisie, maar toen greep John de Mol in. “Dat was zijn goed recht.”

Hoewel Veronica Inside Derksen inmiddels de keel uithangt, is hij wel trots dat het voetbalprogramma het zo lang heeft volgehouden en zelfs een Gouden Televizier-Ring won. ‘Ik ben trots dat we met dit programmaatje uit de losse pols zo lang overeind gebleven zijn.’

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet de laatste aflevering van Veronica Inside vanavond op Veronica, vanaf 20:30 uur.