Wat deed Wilfred Genee voor Veronica Inside?

Door Redactie
Wilfred Genee

Sinds 2018 is Wilfred Genee de presentator van Veronica Inside. Maar wat deed hij daarvoor eigenlijk precies? En hoe zit het met Voetbal Insite? Of was het nou Voetbal Inside? En wat is Voetbal International dan? Wij zochten het voor je uit!

Meester in de rechten

In 1986 haalde Wilfred zijn gymnasium-diploma, waarna hij rechten ging studeren en de titel meester in de rechten behaalde. Slim ventje dus, die Genee! Tijdens zijn studie werkte hij al bij de lokale omroep in Groningen, iets wat Johan graag even aanhaalde tijdens één van hun vele discussies (scrol voor een hele jonge Wilfred door naar 01:08)!

Sport 7

Wilfred begon zijn nationale carrière in 1996 bij Sport 7, een commerciële zender van de KNVB, bedoeld voor het uitzenden van voetbal. Een groot succes was het niet, want de zender werd na slechts vier maanden alweer uit de lucht gehaald…

Van RTL naar Talpa, terug naar RTL

Na een aantal jaar bij SBS en Canal+ te hebben gezeten maakte Wilfred in 2001 de overstap naar RTL, waar hij het programma Voetbal Insite ging presenteren. Toen nog met een ‘t’ geschreven, een samentrekking van de woorden ‘inside’ en ‘website’, omdat kijkers vragen konden stellen via de website. Ook toen al was Johan Derksen – die ook een heel leven had vóór VI - van de partij, die toen nog gewoon lekker aan een sigaar zat te lurken.

Het programma werd een groot succes, maar toch maakte Wilfred in 2005 de overstap naar de nieuwe zender Talpa, later bekend als Tien. Hier presenteerde hij samen met collega Humberto Tan het programma De Wedstrijden. Maar ook deze zender was geen lang leven beschoren en werd in 2007 overgenomen door RTL, waardoor Wilfred terugkeerde op zijn oude nest.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Van Voetbal Insite naar Voetbal International, naar Voetbal Inside

Voetbal Insite ging door en daarnaast presenteerde Wilfred andere programma’s, zoals Tour du Jour. In 2008 leek het er even op dat Voetbal Insite zou gaan verdwijnen, maar het programma wist een doorstart te maken als Voetbal International, waarna René van der Gijp erbij kwam als vaste analist. Wilfred, Johan en René bleek een gouden drietal: in 2011 won VI zelfs de Gouden Televizier-Ring!

Zilveren Televizier-Ster

In 2015 veranderde de naam van het programma nog maar weer een keer en werd het Voetbal Inside. Onder die naam won Wilfred in 2017 ook nog eens de Zilveren Televizier-Ster voor Beste Presentator. “En dan presenteer je het meest diepgaande, intellectuele en meest genuanceerde programma van Nederland”, grapt Wilfred in zijn overwinningsspeech.

Veronica Inside

In 2018 maakte het trio de overstap naar Veronica, waar het programma verderging onder de huidige naam Veronica Inside. En ondanks de nodige rellen, waarna het onzeker was of het programma nog door zou gaan, en het persoonlijke drama dat Wilfred te verwerken kreeg, is de toekomst van het programma onduidelijk. Want stopt Johan Derksen er nu wel mee, of toch niet? En komt die dagelijkse talkshow er nu wel, of toch niet?

Voor nu kun je in elk geval elke maandag en vrijdag nog kijken naar Veronica Inside, om 20.30 uur op Veronica.