Kristie Rongen in Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kristie Rongen in Jinek

Eva Jinek nodigde gedupeerde Kristie Rongen uit (maar niet iedereen was daar blij mee)

|
|

Laatste update:

Eva Jinek nodigde Kristie Rongen uit aan haar talkshowtafel en had daarmee de meest 'spraakmakende' persoon uit het eerste grote TV-verkiezingsdebat van dit jaar te pakken. De gedupeerde van de toeslagenaffaire confronteerde Mark Rutte. Haar optreden bij Jinek viel niet bij iedereen in de smaak.

Kristie vroeg zich tijdens het RTL 4-debat af waarom Rutte zich opnieuw verkiesbaar stelde ondanks de slopende gevolgen van de toeslagenaffaire, waar zijn kabinet op viel. Het leverde haar veel reacties op en ze zat vanavond bij Eva aan tafel om na te praten.

'Ik stop u even!'

Op een gegeven moment onderbrak ze de premier met de inmiddels beruchte woorden 'ik stop u even!'. Waarom deed ze dat? Nou, zo legde ze uit bij Eva aan tafel, ze had tenslotte weinig tijd.

Kijktips? Luister Bankplakkers!meer

Waardering én ergernis

Het tv-moment van gisteren kreeg bij Jinek dus nog een keer de ruimte, maar kijkers raken het niet echt eens over Kristie herself. De een vindt haar een heldin die goed opkomt voor zichzelf en de andere toeslagenaffaire-gedupeerden. Bij de ander werkt haar gedreven optreden - ook nu weer - op de zenuwen. Oftewel: verdeeldheid, waar déze Jinek-gast over mee kan praten

Lees verder