‘Jeroen Pauw stopt alweer als Op1-host’

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw is nog maar net terug als talkshowhost, maar hij stopt alweer in juli! Naar verluidt worden de presentatieduo’s van Op1 binnenkort vernieuwd.

Wilfred Genee meldde vandaag in het radioprogramma Veronica Inside dat Op1 binnenkort weer door elkaar gehusseld wordt. De presentatoren willen ook op vakantie (maar waarheen?) en daarom zouden er nieuwe duo’s geselecteerd worden. O.a. Jeroen Pauw zou in juli weer stoppen met Op1 en mogelijk vervangen worden door Rick Nieman en Rutger Castricum.

Genee belde even met Castricum die toegaf dat hij aan het begin van Op1 gesprekken heeft gevoerd. Van de plannen waar Genee het over had wist Castricum naar eigen zeggen niets.

Jeroen Pauw bevestigde het gerucht vanavond: hij stopt in juli weer als gastheer bij de dagelijkse talkshow Op1. Over eventuele nieuwe presentatieduo’s kon Pauw niets zeggen.

Op1

Op1 werd in het leven geroepen als vervanger van de talkshows Pauw en Jinek. Eva Jinek vertrok naar RTL4 om daar haar eigen talkshow te doen, afwisselend met Beau van Erven Dorens. Aanvankelijk was er heel wat twijfel over Op1: zouden de presentatoren er wel helemaal ‘in’ komen als ze maar één dag per week presenteren? Deze zorgen verdwenen al snel, hoewel niet alle duo’s even hoog gewaardeerd werden.

Door de coronacrisis was er genoeg stof om ook in het weekend een talkshow uit te zenden, waarna Jeroen Pauw en Fidan Ekiz op zondag de honneurs waarnamen.