Jeroen Pauw

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeroen Pauw

Dit is waarom Jeroen Pauw weer terug op tv komt!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Sinds een aantal maanden vervangt talkshow Op1 Jeroen Pauw, die een tijdje geleden voorlopig afscheid nam van de late avond - zo dáchten we. Gisteren kondigde BNNVARA namelijk aan dat Jeroen sneller dan gedacht tijdelijk terugkeert, maar hoe komt dat eigenlijk?

Komende zondag is Jeroen voor het eerst te zien in Op1, dat hij voortaan elke laatste dag van de week presenteert met journaliste Fidan Ekiz. Wat blijkt? Die comeback was zijn eigen idee!

Jeroen Pauw keer terug

Natuurlijk heeft de ervaren talkshowhost in de loop der jaren genoeg credits opgebouwd om zoiets voor te stellen. In Radio Oranje van Paul Haenen vertelt 'Pauw' meer over de totstandkoming van zijn comeback. Dat begon bij een gesprek over wat hij de rest van het tv-seizoen zou willen doen, net nadat bekend was geworden dat Op1 vanwege de coronacrisis tijdelijk elke dag een uitzending zou maken. "En toen zei ik: ik zou het eigenlijk ook wel fijn vinden om deel uit te maken van het Op1-team."

Wedstrijd

Je hoort ons niet klagen hoor, maar vanwaar die interesse in een talkshowterugkeer? Dat heeft voor Jeroen alles te maken met de journalist in 'm en alle ontwikkelingen rondom het coronavirus. "Hoe naar zo'n virus ook is, het is ook wel een wedstrijd die gespeeld wordt waar je graag bij wilt zijn", zo redeneert hij.

Jeroen en Fidan

De presentator kreeg gisteren belletjes van andere media die hem wilden interviewen, maar daar had Jeroen niet zo'n trek in. "Dan had ik me weer moeten scheren en zo." En ja, daar zit natuurlijk wat in. Goed: vanaf morgen is het dus zover: de comeback van Pauw! Hij deelt nu, net als in de Pauw & Witteman-dagen, het podium met een ander. Niemand minder dan Fidan Ekiz gaat minimaal 1,5 meter van Jeroen samen Op1 presenteren!

Op1 is elke dag om 22:30 uur te zien op NPO 1.

Lees verder