Yvon Jaspers over ForFarmers in talkshow Pauw

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yvon Jaspers over ForFarmers in talkshow Pauw

Jeroen Pauw hoopte dat Yvon Jaspers zelf zou ingrijpen bij pijnlijk interview

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Jeroen Pauw geeft toe dat hij hoopte dat Yvon Jaspers tijdens hun interview in Pauw, waar enorm veel kijkers zich aan ergerden, zélf zou ingrijpen. "Ik hoopte dat er een moment zou komen dat Yvon zou zeggen: waar heb ik het eigenlijk over als ik naar deze mensen kijk?"

Talkshowveteraan Jeroen Pauw vertelde gisteren in de allereerste Café Hendriks & Genee op Veronica over zijn vak. Het ongemakkelijk moment van een aantal weken geleden kwam ook aan bod: toen Yvon Jaspers in zijn talkshow vertelde over haar verschrikkelijke, eenzame tijd na de beruchte ForFarmers-rel. Wat het ongemakkelijk maakte? De nabestaanden van Anne Faber zaten tegenover haar. 

Yvon Jaspers en de familie Faber

Het hele interview, waarin Yvon zelfs het woord 'oorlogsgebied' in de mond nam, viel vanwege het tragische verhaal van de familie Faber (wat daarna aan bod kwam) volledig verkeerd. "Ik vond dat een ingewikkelde kwestie”, legt Pauw uit. "Yvon had een verhaal dat ik best graag wilde horen. Ze wilde op een dag komen die voor ons prettig was, namelijk op de maandag van de seizoensopening. Later kwam daar nog de vader van Anne Faber bij. Naar aanleiding van het boek geschreven door de oom van Anne Faber."

Ongemakkelijk

Het leed van Yvon viel nogal in het niet en dat zorgde voor een ongemakkelijke sfeer. "Dan weet je natuurlijk dat iedereen voelt dat aan tafel iets is dat onmetelijk veel erger is dan dat", zo geeft Pauw nu toe. 

Pauw greep niet in

Toch zei Jeroen zelf er helemaal niets over tegen Yvon. Waarom niet? "Ik dacht als ik nu zeg: Yvon, je weet toch wel dat die mensen die tegenover je zitten nog iets veel ergers hebben meegemaakt, waarbij wat jij hebt meegemaakt eigenlijk in het niet valt. Dan is het nog erger. Ik hoopte dat er een moment zou komen dat Yvon zou zeggen: waar heb ik het eigenlijk over als ik naar deze mensen kijk?"

Café Hendriks & Genee gemist? Kijk de hele aflevering hierboven terug. 

Lees verder