Jeangu Macrooy

Veronica Superguide logo
Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy: ‘had Songfestival kunnen winnen’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Zanger Jeangu Macrooy zou eigenlijk Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat verschuift - hopelijk - naar volgend jaar, maar Jeangu denkt dat de winst er met zijn nummer Grow best in had gezeten!

Dat geeft hij aan in gesprek met Het Parool. In een wereld zónder corona zou Jeangu deze week beginnen aan de eerste repetities van het inmiddels geannuleerde mega-evenement in Rotterdam. Het liep anders, zoals we allemaal weten. Is de winst aan onze neus voorbij geglipt? Zou zomaar kunnen!

Winst

Met zijn zéér persoonlijke, intieme nummer Grow had het zomaar wéér gekund. "Ik heb bijna alle andere liedjes wel beluisterd, hoor. Volgens de bookmakers waren we de underdog", vertelt Jeangu. "Maar ik had echt vertrouwen dat we iets moois zouden neerzetten. Als mensen dan door het scherm de universele emotie herkennen, had er best eens winst in kunnen zitten."

Ander nummer

"De kracht van dat lied zat in de eenvoud en de langzame opbouw", blikt hij terug. Extra zuur: deelnemers moeten volgend jaar met een ander nummer komen. "Ik probeer niet over de bestemming na te denken, maar weet wel dat het er aan het einde van het jaar moet zijn. En ik moet nog beginnen." De zanger wil géén 'Grow deel twee' maken. "Dat zou voor mezelf heel saai zijn."

En nu?

Terwijl Jeangu zich alvast mag voorbereiden op het Eurovisie Songfestival 2021 - hopelijk nog steeds in Rotterdam - kunnen wij ons de komende werken toch nog verheugen op een soort van Songfestival. Op de dag dat de grote finale eigenlijk zou plaatsvinden, 16 mei, komen AVROTROS en de NPO nu toch met een alternatieve tv-show. Alle info daarover vind je hier!

Lees verder