• SBS

Jan Slagter wordt afgezeken bij De Oranjewinter: ‘Die man denkt dat hij alles kan’

Door Birgit Roobol
De Oranjewinter Jan Slagter

Het is de dag na Sinterklaas. En natuurlijk de dag na het bijzondere Sinterklaas-optreden van Jan Slagter. Het is voer voor de mannen van De Oranjewinter. Derksen vertelt: “Ik heb niet één goede reactie gelezen over het optreden van Jan Slagter”.

 

Eus, die aan tafel zit, benadrukt dat het een beetje pijnlijk was. Genee zegt dat ze de beste grap eruit hebben geknipt. Het is een fragment over bezems en zwarte rokken, en ja? Wat zegt ‘ie eigenlijk? Je hoort de krekels nog net niet op de achtergrond. “Dat is over de grond kruipen van t lachen daar”, zegt Johan op zijn typische sarcastische toon. 

De grootheidswaanzin van Slagter

Gijp vindt dat hij tegen zichzelf in bescherming genomen had moeten worden. Ze vinden alledrie dat hij een beetje in zijn eigen grootheidswaanzin is verdronken. “Die man denkt dat-ie alles kan”, zegt Genee. 

Geen onaardige kerel

Derksen is nog mild voor de Omroep Max-baas. “Het is helemaal niet zo’n onaardige kerel als je ‘m treft.” Hij komt hem namelijk weleens buiten tegen tijdens het roken. Als Sinterklaas sloeg ie gewoon de plank een beetje mis, vinden ze aan tafel. Gelukkig moesten ze om hun eigen stoute Sinterklaas iets harder lachen.

Sinterklaasgehakt

De mannen van De Oranjewinter zijn niet de enige die gehakt maken van het optreden van Jan Slagter. De Op1-kijkers kregen er plaatsvervangende schaamte van en ook Angela de Jong fileerde Jan Slagter in haar column.

De Oranjewinter zie je zolang het WK nog duurt dagelijks rond 22.00 uur bij SBS6.