James Gunn

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James Gunn

James Gunn: ‘Marvel/DC-crossover is mogelijk!’

|
|

Laatste update:

Volgens regisseur James Gunn zou het best kunnen dat het Marvel Cinematic Universe en de superheldenfilms van DC over een tijdje een crossover houden. Helpt Batman de Avengers? Ontmoeten de Guardians of the Galaxy Superman?

James Gunn had veel succes met zijn Guardians of the Galaxy-films: de ruimteavonturen van Star Lord en zijn gestoorde bemanningsleden werden al snel de favoriet van veel Marvel-fans.

Na een tijdje vond Disney/Marvel de hele ophef zelf óók nogal overdreven en mocht Gunn alsnog werken aan Guardians of The Galaxy 3. De regisseur kreeg daarmee een vrij unieke positie: hij werkte (soort van) gelijktijdig voor de twee comic-rivalen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Komen Marvel en DC samen?

Gunn sprak tijdens het filmen van zijn projecten met verschillende Marvel- én DC-hotemetoten en sprak zelfs over een crossover tussen het Marvel Cinematic Universe en het DC-universum. “Het lijkt me fantastisch als het gebeurt, maar de kans erop is niet heel groot. Maar, door de gesprekken ben ik ervan overtuigd dat het niet onmogelijk is.”

Hoewel Gunn enthousiast is, vindt hij niet dat de twee filmgiganten per se samen hoeven te komen. “Ik vind het een beetje vreemd dat veel mensen geïnteresseerder zijn in cameo’s, crossovers en after-credits-scènes dan in het verhaal van films zelf! Als ik een film maak dan gaat 99,9% van mijn tijd op aan het verhaal.”

De nieuwste DC-superschurkenfilm The Suicide Squad staat gepland voor een release op 6 augustus.

Lees verder