Jack van Gelder vanavond terug in HLF8: 'Ik zou niet weten waarom ik er niet zou zitten'

Terwijl Tom Egbers zijn werk voorlopig neerlegt, zit Jack van Gelder vanavond weer in HLF8. Volgens de presentator is er voor hem geen reden om weg te blijven.

Jack van Gelder
© Brunopress

Jack is een van de vaste gezichten van de SBS-talkshow, maar ontbrak afgelopen week aan tafel vanwege het onthullende artikel van de Volkskrant over de misstanden bij NOS Sport. Over de presentator zijn ook meldingen van grensoverschrijdend gedrag gedaan.

Terugkeer

Na een korte periode van rust schuift Jack vanavond weer aan als tafelheer bij HLF8. "Ik zou niet weten waarom ik er niet zou zitten", meldt hij aan persbureau ANP. Talpa was niet direct voor commentaar bereikbaar.

Bad-incident

Jack vertelde eerder in HLF8 dat bij externe vertrouwenspersonen van de NOS minstens twee meldingen over hem zijn gedaan. Het eerste incident ging volgens hem over collega-presentatrice die Jack telefonisch vroeg of hij haar mentor wilde zijn terwijl hijzelf in bad zat: "Een opmerkelijk verhaal. Zij vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: 'Als je bij me in bad komt zitten, prima'. Nou, dat is voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen." Hij heeft het zelf nooit gezien als grensoverschrijdend gedrag. "Het was misschien een misplaatste grap."  

Tweede incident

Bij het vermeende tweede incident zou Jack een collega 'hoer' of iets in die trant hebben genoemd. Dat zou volgens hem zijn gebeurd in een felle discussie over het EK in 2012. "We zeggen allemaal wel eens wat in een opwelling", zegt de presentator daarover.

HLF8 is iedere werkdag om 19:30 te zien op SBS6.