Robert De Niro in The Irishman op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Robert De Niro in The Irishman op Netflix

Netflix-kijkers extreem verdeeld over The Irishman: ‘saai’ of ‘een meesterwerk’?

|
|

Laatste update:

Sinds woensdag staat Martin Scorsese's nieuwste gangster-epos The Irishman op Netflix. Als we de reacties mogen geloven, zijn kijkers nogal verdeeld. De één vindt het een ongekend meesterwerk en de ander een véél te lang durende 'saaie' film. 

Er is haast geen negatieve (professionele) review te vinden. Ook wij gaven The Irishman een topscore. Het intense maffia-verhaal en de indrukwekkende cast - Robert De Niro, Al Pacino én Joe Pesci spelen mee - blazen veel kijkers van hun sokken. Toch vindt niet iedereen dit spektakel om aan te gluren. En die speelduur van 3,5 uur speelt zéker een rol. 

Reacties van kijkers

De korte reviews hierboven - slechts een kleine bloemlezing van de véle reacties - schetsen al meteen een beeld van grote verdeeldheid. Je vindt het óf een episch meesterwerk óf een slaapverwekkende, veel te lange film waarbij je ook daadwerkelijk een oogje dichtknijpt. Het blijft toch interessant om te zien dat er blijkbaar zo'n groot verschil zit in meningen van kijkers. Hier nog een aantal zéér verdeelde reacties: 

Waar gaat The Irishman over?

Ben je na al die meningen nu wel eens benieuwd waar alle hype slash haat over gaat? The Irishman vertelt het (deels waargebeurde) levensverhaal van maffia-huurmoordenaar Frank Sheeran (De Niro). Over een periode van tientallen jaren komen we erachter wat Sheeran allemaal uitspookte in zijn bewogen leven met de Bufalino-maffiafamilie. Wil je je nog meer inlezen? Check hier onze lijst met 7 dingen die je moet weten voor je The Irishman kijkt

Lees verder