Inzamelingsactie voor De Kinderen van Ruinerwold overtreft alle verwachtingen

Door Redactie
De kinderen van Ruinerswold op BNNVARA

Vorige maand ging De Kinderen van Ruinerwold van start op NPO 1. Hierin vertellen de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. over de ontberingen die zij moesten doorstaan op de afgelegen boerderij die in 2019 wereldnieuws werd. De documentaireserie van Jessica Valerius maakte grote indruk op de kijkers. Esther Suurmond, een goede vriendin van Shin, greep de serie aan om een inzamelingsactie te starten voor de negen kinderen.

Opleiding

De teller van de inzamelingsactie voor De Kinderen van Ruinerwold staat op het moment van schrijven op bijna 443.000 euro. Het geld is volgens de initiatiefneemster bedoeld om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Doordat Van D. zijn kinderen grotendeels afsloot van de buitenwereld, hebben zij nooit een studie kunnen volgen. Naast het volgen van een opleiding, kan het geld ook gebruikt worden voor zaken als woonruimte, rijlessen en juridische kosten.

‘Hartverwarmend’

Esther Suurmond is enorm blij met alle donaties. Volgens haar heeft de inzamelingsactie ‘alle verwachtingen overtroffen’. De kinderen zelf toonden zich al eerder dankbaar voor alle gulle giften. Zij noemde het succes van de inzamelingsactie ‘hartverwarmend’ en ‘een erkenning vanuit de maatschappij’. Overigens blijft het niet alleen bij financiële donaties: er zijn vanuit heel Nederland ook talloze steunbetuigingen gestuurd. Deze zullen later worden gebundeld en overhandigd aan de kinderen van Ruinerwold.