Idris Elba: ‘Luther-film is érg dichtbij!’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Idris Elba: ‘Luther-film is érg dichtbij!’

Idris Elba: ‘Luther-film is érg dichtbij!’

|
|

Laatste update:

Het lot van DCI Luther is momenteel volstrekt onduidelijk, maar volgens Idris Elba horen we binnenkort meer over! De acteur denkt dat het werk aan de langverwachte Luther-film binnenkort kan beginnen.

Sky News interviewde Idris Elba over zijn nieuwe show In The Long Run, maar kon het niet nalaten om de acteur naar de stand van zaken rond Luther te vragen. Geruchten over een bioscoopfilm gaan al lang rond, maar erg concreet worden ze nog niet.

Elba reageerde behoorlijk open op de vraag, hoewel fans niet meteen héél blij worden voor het antwoord. “Officieel is er nog geen nieuws over Luther. Wat ik wel kan zeggen is dat we heel erg dicht bij een Luther-film zijn; ik heb het héél erg duidelijk gemaakt dat ik Luther graag wil spelen op het witte doek.”

Alweer twee jaar geleden meldde Elba dat er al hard aan een Luther-film gewerkt werd. Daarna bleef het op filmgebied behoorlijk stil, hoewel het vijfde televisieseizoen van Luther in de tussentijd nog wel verscheen. Volgens Elba zou de Luther-film “vergelijkbaar zijn met een film als Seven, en is er veel ruimte voor moorden, Volvo’s en de gepijnigde blik van de rechercheur.”

Luther seizoen 6?

Over een zesde seizoen is nog niets bekend, maar het vijfde eindigde met Luther in de boeien en de psychopathische Alice (waarschijnlijk!) op de eeuwige jachtvelden. De show is wereldwijd een behoorlijk groot succes, en een vervolg móét er dus haast wel komen, of het nou een films is of een zesde seizoen.

Idris Elba heeft het de komende tijd trouwens wel even druk. In september verschijnt de dramafilm Concrete Cowboy met Elba in de hoofdrol, en in de zomer van 2021 is hij te zien in The Suicide Squad.

Lees verder