Wat nou Halloween? Friday the 13th krijgt óók een reboot!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wat nou Halloween? Friday the 13th krijgt óók een reboot!

Wat nou Halloween? Friday the 13th krijgt óók een reboot!

|
|

Laatste update:

Horrorland krijgt er na Halloween wéér een reboot bij! Na Michael Myers is het nu de beurt aan killer Jason Voorhees: Friday the 13th krijgt namelijk een gloednieuwe versie!De terugkeer van scream queen Laurie Strode en seriemoordenaar Michael Myers in de nieuwe Halloween krijgt supergoede recensies. Basketballegende LeBron James (ja, echt) wilde vast op die hype meeliften want zijn productiehuis SpringHill Entertainment gaat aan de slag met een Friday the 13th-reboot, zo schrijft The Hollywood Reporter. En het beste nieuws? Schrijver van het origineel, Victor Miller, is óók van de partij! 

Camp Crystal Lake

Hoogstwaarschijnlijk komt 'ie op zijn vroegst pas in 2020 uit en dan is het 40 jaar geleden dat het origineel uit 1980 uitkwam. Hierin maken we voor het eerst kennis met de iconische killer Jason Voorhees, met zijn trouwe machete en eng hockeymasker. Ook zien we voor het eerst Camp Crystal Lake (waar je ook zelf naartoe kan) en Jasons gestoorde, moordlustige moeder. 

Koning killer

Normaal zijn we niet meteen superenthousiast bij de zoveelste reboot, maar voor Jason maken we graag een uitzondering. Bijna niemand is zo moordlustig als meneer Voorhees: hij tikt makkelijk de 150 slachtoffers aan en dook op in 12 slasherfilms. Het hockeymasker is even iconisch als angstaanjagend. Niet voor niets belandde Jason Voorhees op nummer één in onze beste horrorschurk aller tijden-lijst.

Lees verder