Homenum Revelio! Harry Potter is vader geworden!

Hoera, Harry Pott.., pardon, Daniel Radcliffe is vader geworden! Of het een jongetje of meisje is en hoe het heet heeft Radcliffe die erg op z'n privacy gesteld is, (nog) niet bekend gemaakt.

Daniel Radcliffe en Erin Darke
© BrunoPress/Infphoto

En zo maar ineens werd Daniel Radcliffe op straat gespot met een kinderwagen. Aangezien hij met z'n vriendin Erin Darke liep kunnen we er redelijkerwijs vanuit gaan dat het zijn kind is. Ook omdat we al wisten dat Erin in verwachting was. Het paar werd gespot op straat in New York, tijdens een ontspannen wandeling met de baby. De acteur, die in tegenstelling tot zijn gezicht en lichaam al 33 is, heeft verder niet bekend gemaakt hoe de baby heet. Ook heeft er voor zover bekend geen spectaculaire genderreveal plaatsgevonden, zoals alleen een voormalige tovenaarsleerling dat kan.

Werkliefde

Daniel en Erin kennen elkaar van de set, toen ze samen in de film Kill Your Darlings speelde. Daniel is sinds 2013 samen met de kersverse moeder Erin (38). In Kill Your Darlings speelde Daniel de dichter Allen Ginsberg. Sindsdien werden Daniel en Erin veel samen gespot, al zegt hij in interviews zelden iets over zijn privéleven. Het is in die zin al een wonder dat hij bevestigde dat ze zwanger was.

Een paparazzifoto van Daniel en zijn Erin mét kinderwagen:

Achter de schermen

In een interview heeft Daniel weleens gereflecteerd op wat hij hoopte voor zijn kinderen, mocht hij die ooit krijgen. Toen hoopte hij in elk geval niet dat ze net zoals hij beroemd zouden worden. Het is voor hem namelijk lang niet makkelijk geweest, om vanaf z'n twaalfde in de spotlight te staan. Tegen het Amerikaanse Newsweek zei hij vorig jaar: "Het lijkt me fantastisch als ze op filmsets komen. En dat ze dan zoiets hebben: 'Ik zou wel in de art department willen werken, of iets doen in de crew. Ik zou geen faam willen voor mijn kind. Een filmset kan fantastisch zijn voor kinderen. Maar de faam moet koste wat het kost vermeden worden."

De kans dat zijn kind later in de nieuwe Harry Potter-serie op HBO Max of in filmvervolgen gaat spelen, is dan ook niet zo groot.