Hoeveel abonnees heeft Disney+ eigenlijk?

Disney+

Disney+ kwam een paar jaar geleden naar Nederland. De streamingdienst werd binnen no-time razend populair. Maar hoeveel abonnees heeft Disney+ eigenlijk aan zich weten te binden?

Disney zit Netflix op de hielen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Disney+ heeft een slordige 137,7 miljoen abonnees! Alle streamingdiensten van Disney, inclusief Hulu en ESPN+, hebben samen een empire weten op te bouwen van maar liefst 205 miljoen betalende streamers.

Dieptepunt voor Netflix

Dit betekent dat Disney concurrent Netflix, die op dit moment bijna 221,6 miljoen gebruikers heeft, op de hielen zit. De marktleider verloor afgelopen kwartaal voor het eerst sinds 2011 abonnees. De daling werd volgens het bedrijf veroorzaakt door de beëindiging van de lockdown, waardoor streamen minder populair is.

Drastische veranderingen

Netflix is as we spreak volop bezig om weer in die stijgende lijn te komen. Ze zijn van plan om drastische wijzigingen in te voeren: een goedkoper abonnement lanceren met advertenties en account-delers meer laten betalen. Mocht je je account toch stiekem willen delen: smokkelen is écht op geen enkele manier mogelijk. 

Disney verdient more than ever

Disney klimt ondertussen rustig verder en verdient more than ever. De attractieparken en bioscoopfilms dragen daar ook hun steentje aan bij. De omzet steeg daardoor met 23 procent op jaarbasis tot 19,2 miljard dollar. Een bedrag waar je u tegen zegt.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide